Nerealiai skanūs virtinukai su virtomis bulvėmis, pievagrybiais, svogūnais. Atsivalgyti sunku! Labai džiaugiuosi, kad šie virtiniai pagaliau pasiekė parduotuvių lentynas ir atvyko į didžiąsias IKI parduotuves.
Skanūs ir su grietine, ir su sviestu bei žiupsniu tarkuoto parmezano. O čia toks vasaros vakarui pasiūlymas – virtiniai su varškės ir žalumynų pagardu.
„Beatos virtuvė” virtiniai su varškės ir žalumynų pagardu
Reikės:
Gaminimas
Žalumynus susmulkiname. Varškę sutriname šakute, sumaišome su grietine, žalumynais, pagardiname druska, pipirais. Šliūkštelime šiek tiek vandens, kad varškė būtų skystesnė, kaip padažas. Suberiame kanapes ir kaparėlius, išmaišome.
Užkaičiame puodą vandens su druska. Į verdantį vandenį suberiame „Beatos virtuvė” virtinius, sumažiname kaitrą ir verdame 6-8 minutes. Patiekiame kartu su varškės padažu, pagardiname smulkintais žalumynais.
Vis randasi naujienų, o aš paskutiniu metu beveik neperku nei žurnalų, nei knygų, nei tv laidų nebežiūriu. Ir jau viskas kažkur prasilenkia, nepasiekia. Naujausi gaminiai. Šiek tiek gaila. Nors daug ką ir turiu. Poros senesnių metų žurnalus, tris, berods, knygas. Viskas, ką sukūrėte, tikrai patrauklu ir domina. Kartais tai suteikia energijos dienai, kartais savaitei. Net jei ir negaminu daug. Netgi visai mažai. Kūrybingumas ir darbštumas, manau, įtraukia, patraukia daugumą. Bet svarbiausia visgi prisitaikyti savoje aplinkoje. Dabar gal dažniausiai perku duoną (nors labiausiai trapučius). Geriu kakavą, bet ji prastai tirpsta. Padažų neprireikia. Tiesa, nešioju rankinę, bet ji netelpa į dviračio krepšį. Turiu prijuostę, bet ji labai ilga… Rankšluosčiai irgi dar nenaudoti, nes vis gailiu. Užrašinė irgi dar nenaudota. Nes rašau, daug, į paprastus storus sąsiuvinius (ukrainietiškus). Na, gal ir viskas.
ZARASAIlaukia šių virtinių