Spausdinti

Ką dažniausiai gaminate su KIAULIENA? Man tai labai patinka kiauliena troškiniuose, nes ji išsitroškina gana greitai, o ir šiaip, visada troškiniuose galima papildomų skanių dalykų įdėti, kad būtų mėsos mažiau, o daržovių daugiau! Tai štai jums prieš akis „pagerintas” (nes pridėjau ankštinių – čia mano absoliuti meilė) vengriškas guliašas, kuriame susitinka visas kalnas daržovių, maistingųjų pupelių ir nuostabūs kmynų bei kalendrų aromatai.

Beveik vengriškas guliašas

2
komentarai
6
Porcijos
8 asm.

Reikės:

800 g kiaulienos mentės
1 svogūnas
4 česnako skiltelės
2 paprikos
400 g konservuotų pomidorų
400 g pupelių
Druskos
Juodųjų pipirų
1–2 šaukštai kmynų
1 šaukštas maltos paprikos
1 šaukštelis maltos kalendros
2 šaukštai miltų
500 ml sultinio
Bulvių košės patiekti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome nedideliais vieno kąsnio gabalėliais, padruskiname, pagardiname juodaisiais pipirais ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol krašteliai dailiai apskrus.

2

Juostelėmis supjaustome paprikas, pusžiedžiais – svogūnus. Susmulkiname česnakų skilteles. Svogūnus beriame į keptuvę prie mėsos ir kartu apkepame, kol suminkštės. Pabaigoje sudedame česnakus, beriame kmynus, maltą papriką, kalendrą ir viską išmaišome. Trumpai pakepame, kad sušiltų.

3

Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.

Reklama
41011
4

Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą