MONKEY BREAD! Na tai toks kepinys kuris hmmm geriau nei cinamonines bandeles – ar tai iš vis ĮMANOMA?? Žinokit, taip! Tik darbo daugiau! Bet smagu su vaikais gamint – viena kartą metuose, nes na čia tikrai ne brokoliai su vištiena – minkštas mielinis kamuoliukas su cinamono ir cukriuko karameline plutele…
Aš kažkada prieš 100 metų gaminau beždžionėlių duoną ir buvau pamiršus. Velykos artėja, tai pasilepinkim!
Naudojau savo mėgstamus ir mylimus DVARO pieno produktus: sviesto reikės viso pakelio ir dar gero DVARO pieno!
Pasiruošiam smagią mielinę tešlą ir tada formuojam kamuoliukus, voliojam juos svieste ir cinamoniniame cukruje, viską kepam pyrago formoje!
Paprasta! Smagu! O ar skanu??? Gal susilaikysiu nuo komentarų… tiesiog pasakysiu, kad geriau turet daugiau žmonių aplink pasidalinimui. O šilta monkey bread – tiesiog nelegali!
Beždžionėlių duona, arba geriau nei cinamoninės bandelės

Tešlai:
Apvolioti:
Gaminimas
Į miltus įmaišome mieles ir druską.
Išlydome sviestą, supilame į lydytą sviestą pieną ir cukrų, pamaišome. Dar šiltą supilame į miltų ir mielių mišinį.
Minkome – kombainas labia pagelbės, bet galime ir rankomes, kol bus minkšta, elastinga ir smagi. Kai tešla jau paruošta – pridengiam ją ir paliekam ją pakilti kur šilčiau!
Voliojimui išlydome likusį sviestą, sumaišome cukrų su cinamonu.
Iškočiojame tešlą, supjaustome kvadratėliais, formuojame kamuoliukus.

Kiekvieną kamuoliuką pamirkome svieste, apvoliojam cukruje su cinamonu, ir dėliojam į kepimo formą (geriausiai – keksinę su viduriuku, bet ir atsegama torto forma tiks).
Kepam 180°C apie 30 min, kol gražiai apskrus.
