Spausdinti

Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis patiekalas lengvai paruošiamas, spalvingas ir labai gardus. Baltuosius ryžius bandykite keisti rudaisiais ir kituose patiekaluose. Jei naudoti vienus per stipru, maišykite dalimis.

 

Birūs rudieji ryžiai su krevetėmis ir žirneliais

0
komentarai
1
Porcijos
2 asm.

Reikės:

500 g rudųjų ryžių
30 g sviesto
2 česnako skiltelių
1 šaukštelio maltos kalendros
1 šaukštelio ciberžolės
150 g virtų krevečių be kiauto
100 g šaldytų žirnelių
2 laiškinių svogūnų
50 g pakepintų anakardžio riešutų (nebūtinai)
saujos kalendros lapelių ir dar šiek tiek papuošimui
1 laimo patiekimui
kelių šaukšų natūralaus jogurto patiekimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Ryžius pamirkome šaltame vandenyje, tada nukošiame, užpilame vandeniu ir išverdame pagal pakuotės instrukciją, neperverdame.

2

Keptuvėje išlydome sviestą, įspaudžiame česnaką ir pakepiname kelias minutes. Suberiame maltą kalendrą bei ciberžolę ir pakepiname dvi minutes.

3

Suberiame išvirusius ryžius ir krevetes, sumaišome ir patroškiname dvi minutes. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, suverčiame žirnelius, pasmulkintus svogūnų laiškus, kalendros lapelius ir pasmulkintus anakardžio riešutus.

Reklama
41011
4

Patiekiame užlašinę laimo sulčių, papuošę joturto šaukštu ir kalendros lapeliais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą