Šis užkandis yra tikrai populiarus ir be galo visų mėgstamas. Blynelių sugalvoti galima visokių – ir mielinių, ir bulvinių. Grietinė su krapais yra mėgstamiausias mano derinys, tik jei darote viską didesniam pasibuvimui ir norite pasiruošti iš anksto, tai siūlau naudoti tepamą varškę arba grietinėlės sūrį, sumaišytą su krienais. Grietinė yra gana skystas reikalas ir ilgiau pabuvus ji labai greitai ant blynelių pabėga. Bet jei patiekalas ilgai nestovės ir bus valgomas čia pat, tai grietinė yra greičiausias pasirinkimas. Šie blyneliai yra gana paprasti, tik dalis miltų yra ruginiai, o šalia – dar skonio ir kvapo suteikiančios aguonos ir krapai.
Blyneliai su krapais ir aguonomis bei rūkyta lašiša
Reikės:
Gaminimas
PIrmiausiai kepame blynelius. Sumaišyti kvietinius ir ruginius miltus su kepimo milteliais.
Kiaušinį išplakti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu, įpilti maždaug 100 ml vandens ir tada tą skystą masę pilti į miltus, bus labai tiršta tešla.
Į ją įpilti dar maždaug 100 ml vandens, įberti žiupsnelį druskos ir cukraus, sudėti smulkiai supjaustytus krapus ir aguonas. Tešla turi būti kaip tirštoka blynų tešla.
Blynelius šitam tikslui kepsiu mažus, bet, aišku, galime ir didelius kepti. Blynelius iškepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Grietinę sumaišyti su krienais ir dėti ant blynelio, ant viršaus – rūkytos lašišos gabaliuką.
isbandziau, tik be aguonu – puikumelis. krienai cia ypatingai draugauja su lasisa!
Blyneliai tikrai super 🙂 Kažkas naujo ir įdomaus, bent mūsų šeimoje to ragavę dar nebuvome, pabandėm- patiko , SUPER !
Gaminau, dabar skanauju. Tikrai labai skanu. Dabar žinosiu, kuo svečius pavaišinti. 🙂
Tikras skanumėlis 🙂 Labai patiko 🙂 Vaikams vietoje recepte nurodyto „tepaliuko” dėjome paprastą lietuvišką majonezą – patiekalas sulaukė netikėtos sėkmės, o mes „apturėjome” daug džiaugsmo matydami „‘kertančius” vaikus. Ačiū! 🙂
man uždraudė vartoti kvietinius miltus :(. Ką galima pagaminti tik iš kitokių miltų, nededant kvietinių, nes netgi ruginės duonos sudėtyje yra kvietinių miltų… 🙁
Sveiki Beata, o kuo galima pakeist ruginius miltus, nes Prancuzijoje tokiu nerandu 🙁