Spausdinti

Patinka ir dideliems, ir mažiems, ir praktiškai yra kaip koks pamatas bet kokioje virtuvėje. (Mano tai tikrai.) Ypač, jei turi vaikų. Didžiausia klaida, tai tikėtis, kad šitas reikalas yra labai greitas ir lengvas, nes aš manau, kad kuo ilgiau troškinasi šis padažas, tuo skanesnis išeina, taigi bent dvi valandos mano virtuvėje jam reikalingos. Taip pat svarbu yra raudonas vynas ir vorčesterio padažas… Kaip ir prieskoniai bei pomidorai…

Iš tokio kiekio išeina labai rimtas puodas to mėsos ir pomidorų padažo… Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint.

Apie savo asmenybės susidvejinimą/išprotėjimą makaronus vadinant pasta ir atvirkščiai, aš dar parašysiu kitą kartą…

Bolognese padažas pagal Beatą

0
komentarai
23
Reklama
41010
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g maltos jautienos (arba veršiena, arba maišyta per pusę su liesa kiauliena)
50 g šoninės (gali būti rūkyta) arba pančetos, arba angliško bacon (pvz. streaky smoked)
1 didelio arba 2 vidutinių svogūnų
4 skiltelės česnako
5 morkų vidutinio dydžio
2 salierų kotų
1 šaukštelio raudonėlio džiovinto
1 šaukštelisobaziliko džiovinto
0.5 šaukštelio maltos kalendros
2 šakelių čiobrelio
lauro lapo
worchester padažo šaukšto
mažo šaukštelio cukraus
šaukšto pomidorų pastos
2 skardinių konservuotų, luptų (smulkintų) pomidorų savo sultyse (po 400 ml)
druskos, pipirų
100 ml raudono vyno
trupučio aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Viename ar poroje aliejaus šaukštų karštoje keptuvėje pakepinti šoninę. Kai iš jos riebaliukai išsiskirs, pradėti kepinti jautieną. Pusę apkepinti ir imti lauk, tada – kitą pusę ir vėl išimti. Svarbu, kad išgaruotų iš mėsos vanduo, o mėsa truputėlį apskrustų vietomis, tikrai nereikia jos sudeginti, bet kad vienas mėsytės šoniukas būtų parudavęs…

2

Kai jautiena jau apkepus, išimti ją ir esančiuose riebaluose pakepinti svogūną smulkintą, paskui įdėti česnaką, tada sudėti smulkiai pjaustytas morkas ir salierą, vėlgi truputį pakepinti, paminkštinti viską.

3

Tada sudėti prieskonius: čiobrelį, raudonėlį ir baziliką.

Reklama
41011
4

Dabar jau suversti atgal visą mėsą ir kartu iš jos išbėgusias sultis, nes jų gali pasirodyt lėkštės dugne, tai nereikia jų išmesti, nes čia skonis gi…

5

Dabar supilti vyną raudoną, pakunkuliuoti keletą minutėlių.

6

Suversti pomidorus ir jų pastą įdėti, viską pamaišyti. Įdėti druskos ir pipirų.

7

Dabar pastatyti puodą ant labai nedidelės ugnies ir po dangčiu leisti troškintis bent 1,5 val. Galima ir visas dvi. Puodas turi būti uždengtas. Ir ugnis nedidelė.

8

Kai jau išsitroškins, eit ragauti ir papildomai įdėti worchesterio padažo, druskos, pipirų, jei trūksta – ir cukraus mažą šaukštelį, jei pasirodys, kad kažko vis dar trūksta iki pilnos laimės.

Ingredientai
Patarimas

Dar kitas dalykas – vieną pusę galima suvalgyti, kitą – užšaldyti ir, kai namie badas arba nėra laiko terliotis, pakanka tik atšildyt ir pastos (makaronų) išsivirti…

Alternatyva

Galite papildomai daržovių kokių įdėti (cukiniją, tarkim, arba daug daug špinatų, arba grybų) ir į canelonni ir t.t. ir t. t.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Ačiū už atsakymą.
    Dabar žinosiu, kitą kartą pirksiu tuomet pomidorų pastą, nes jos yra mažesni įpakavimai.
    bet aš nusipirkau http://ak.buy.com/PI/0/350/224478178.jpg. :/ Ir kaip matau dabar viso to gėrio reikės tik šaukšto 🙂
    gal galite patarti, kaip galėčiau ją greitai suvartoti?
    yra Jūsų lazanijos receptas su mėsa.. ar man išeitų kas nors jeigu aš dėčiau šią pomidorų piurė vietoje koncervuotų pomidorų?

    Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂

  2. Klasika, bet tobula. Isdrysau uzsaldyti, nors siaip vengiu saldyti gerus dalykus. Labai gerai istraukti toki kozyri, jei nieko gero namie nera.

  3. Mano mažos dukrelės mėgstamiausias patiekalas, suvalgo po dvi porcijas. Didžiausias stebuklas tame, kad šiaip jau ji mėsos ne mėgėja. O šitą padažą valgo vieną, net žandai raitosi 🙂

  4. merginos, pasiziurekite I OLIVERIO boloneze padaza – paprastesnis ir nerealiai skanus – isbandyta ! Gal ir sitas geras – bet daugiau cia visko iki pagaminimo pabaigos.

  5. Superinis gavosi padažas 🙂 Tik vietoje pomidorų pastos panaudojau namines pomidorų sultis. Rezultatas gavosi ne ką prastesnis. Ačiū.

  6. Kuo tikėti?
    ….Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint…..
    …Bolonijos padažas tradiciškai nėra valgomas su spagečiais. Kitose šalyse populiarus patiekalas „Bolonijos spagečiai“ daromas su faršo ir pomidorų padažu, kuris turi nedaug bendro su tikru Bolonijos padažu…
    šaltinis:https://lt.wikipedia.org/wiki/Bolonijos_pada%C5%BEas

  7. Laba.

    Kaip čia yra, kad pradedam gaminti keptuvėje, o paskui jau viskas atsiranda puode? Ties kuriuo punktu viskas atsiranda puode?

    Ačiū

  8. Jei turiu pirktinio padazo bolonijos, issiverdu makaronus ir galiu deti padaza ant virsaus makaronu ir tiek? Ar padaza kartu su makaronais pakepti ar pavirti reiktu?

Rašyti komentarą