Patinka ir dideliems, ir mažiems, ir praktiškai yra kaip koks pamatas bet kokioje virtuvėje. (Mano tai tikrai.) Ypač, jei turi vaikų. Didžiausia klaida, tai tikėtis, kad šitas reikalas yra labai greitas ir lengvas, nes aš manau, kad kuo ilgiau troškinasi šis padažas, tuo skanesnis išeina, taigi bent dvi valandos mano virtuvėje jam reikalingos. Taip pat svarbu yra raudonas vynas ir vorčesterio padažas… Kaip ir prieskoniai bei pomidorai…
Iš tokio kiekio išeina labai rimtas puodas to mėsos ir pomidorų padažo… Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint.
Apie savo asmenybės susidvejinimą/išprotėjimą makaronus vadinant pasta ir atvirkščiai, aš dar parašysiu kitą kartą…
Bolognese padažas pagal Beatą
Reikės:
Gaminimas
Viename ar poroje aliejaus šaukštų karštoje keptuvėje pakepinti šoninę. Kai iš jos riebaliukai išsiskirs, pradėti kepinti jautieną. Pusę apkepinti ir imti lauk, tada – kitą pusę ir vėl išimti. Svarbu, kad išgaruotų iš mėsos vanduo, o mėsa truputėlį apskrustų vietomis, tikrai nereikia jos sudeginti, bet kad vienas mėsytės šoniukas būtų parudavęs…
Kai jautiena jau apkepus, išimti ją ir esančiuose riebaluose pakepinti svogūną smulkintą, paskui įdėti česnaką, tada sudėti smulkiai pjaustytas morkas ir salierą, vėlgi truputį pakepinti, paminkštinti viską.
Tada sudėti prieskonius: čiobrelį, raudonėlį ir baziliką.
Dabar jau suversti atgal visą mėsą ir kartu iš jos išbėgusias sultis, nes jų gali pasirodyt lėkštės dugne, tai nereikia jų išmesti, nes čia skonis gi…
Dabar supilti vyną raudoną, pakunkuliuoti keletą minutėlių.
Suversti pomidorus ir jų pastą įdėti, viską pamaišyti. Įdėti druskos ir pipirų.
Dabar pastatyti puodą ant labai nedidelės ugnies ir po dangčiu leisti troškintis bent 1,5 val. Galima ir visas dvi. Puodas turi būti uždengtas. Ir ugnis nedidelė.
Kai jau išsitroškins, eit ragauti ir papildomai įdėti worchesterio padažo, druskos, pipirų, jei trūksta – ir cukraus mažą šaukštelį, jei pasirodys, kad kažko vis dar trūksta iki pilnos laimės.
Dar kitas dalykas – vieną pusę galima suvalgyti, kitą – užšaldyti ir, kai namie badas arba nėra laiko terliotis, pakanka tik atšildyt ir pastos (makaronų) išsivirti…
Galite papildomai daržovių kokių įdėti (cukiniją, tarkim, arba daug daug špinatų, arba grybų) ir į canelonni ir t.t. ir t. t.
Ačiū už atsakymą.
Dabar žinosiu, kitą kartą pirksiu tuomet pomidorų pastą, nes jos yra mažesni įpakavimai.
bet aš nusipirkau http://ak.buy.com/PI/0/350/224478178.jpg. :/ Ir kaip matau dabar viso to gėrio reikės tik šaukšto 🙂
gal galite patarti, kaip galėčiau ją greitai suvartoti?
yra Jūsų lazanijos receptas su mėsa.. ar man išeitų kas nors jeigu aš dėčiau šią pomidorų piurė vietoje koncervuotų pomidorų?
Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂
Klasika, bet tobula. Isdrysau uzsaldyti, nors siaip vengiu saldyti gerus dalykus. Labai gerai istraukti toki kozyri, jei nieko gero namie nera.
Mano mažos dukrelės mėgstamiausias patiekalas, suvalgo po dvi porcijas. Didžiausias stebuklas tame, kad šiaip jau ji mėsos ne mėgėja. O šitą padažą valgo vieną, net žandai raitosi 🙂
Sis patiekalas musu sio vakaro vakariene, labai skanu 🙂
Sis patiekalas musu sio vakaro vakariene, labai skanu 🙂
merginos, pasiziurekite I OLIVERIO boloneze padaza – paprastesnis ir nerealiai skanus – isbandyta ! Gal ir sitas geras – bet daugiau cia visko iki pagaminimo pabaigos.
Laaabai skanu!
Superinis gavosi padažas 🙂 Tik vietoje pomidorų pastos panaudojau namines pomidorų sultis. Rezultatas gavosi ne ką prastesnis. Ačiū.
o kur gauti tos pancetos?
Labai skanus padazas net ir be worchester padazo ir vyno (kuri pamirsau:))
Kuo tikėti?
….Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint…..
…Bolonijos padažas tradiciškai nėra valgomas su spagečiais. Kitose šalyse populiarus patiekalas „Bolonijos spagečiai“ daromas su faršo ir pomidorų padažu, kuris turi nedaug bendro su tikru Bolonijos padažu…
šaltinis:https://lt.wikipedia.org/wiki/Bolonijos_pada%C5%BEas
Laba.
Kaip čia yra, kad pradedam gaminti keptuvėje, o paskui jau viskas atsiranda puode? Ties kuriuo punktu viskas atsiranda puode?
Ačiū
Gal ir nieko,tik labai daug ingridijentu,maisalyne.
Jei turiu pirktinio padazo bolonijos, issiverdu makaronus ir galiu deti padaza ant virsaus makaronu ir tiek? Ar padaza kartu su makaronais pakepti ar pavirti reiktu?
Sveiki, kurioje vietoje dedasi malta kalendra, lauro lapai ir worchesterio padažas?:)
Tragedija,visiskai neskanu.Per daug tomatu,per daug zoliu