Neseniai skaičiau, kad per pastaruosius metus Europoje uogienių virimo populiarumas šoktelėjejo kokius du šimtus procentų. Kodėl? Todėl kad uogienę virti ir smagu, ir gera. Ir dar labai tikra. Tuo labiau kad su šiuolaikinėm priemonėm (specialiu uogienių cukrumi, aš naudoju Dansukker) uogienių virimas yra vienas juokas ir jei vis dar manote, jog uogienių virimas yra alinantis trijų dienų darbas – tai kuo greičiau meskite tai iš galvos!
Braškių ir nektarinų uogienė
Reikės:
Gaminimas
Į puodą supilame vaisius ir uogas.
Kai jie pradeda garuoti, supilame cukrų uogienėms, pamaišome. Leidžiame viskam ramiai paburbuliuoti (iki 15 minučių).
Išjungiam kaitinimą, jei susidaro putos, jas nugriebiam, 10 min. palaukiam ir supilam į stiklainius.
Kaip paruošti stiklainius?
Aišku, svarbiausia, kad stiklainiai būtų švarūs, be jokių riebalų. Kai kas mėgsta kaitinti stiklainius orkaitėje, bet man pakanka juos išplauti su soda bei kempine ir perlieti karštu vandeniu. Senus dangtelius verdančiame vandenyje paverdu minutę kitą, o naujus tik perlieju karštu vandeniu. Beje, supylę uogienes palikite juos atvėsti ir jokiu būdu nepalikite apvertę aukštyn kojom!
Labai skani uogienė, pirmą karta viriau ir šauniai pavyko. Ačiū už puikų receptą.
pas mus nėra „dansukker” cukraus uogienėms…ar galima naudoti kitokios firmos cukru?pas mus yra tate+lyle arba silver spoon..dekui..
Šią uogienę verdu kasmet. Kitokios braškių uogienės anūkai nebevalgo.Ačiū už puikų receptą.