Braškių sezonas prasidėjo. Daugiausia parduotuvėse ir pas tuos, kurie jas šiltnamiuose augina, bet upės neužtvenksi – braškės čia. Tik, deja, ilgam neužsibūna. Taigi – valgyk braškę, kol jų yra… Ir iš viso, ar yra kas nors dar gražiau už braškę??? BRAŠKĖ buvo ir mano pirmos mašinos vardas…O grįžtant prie valgomų braškių, tai skanu jas valgyti su ledais, grietinėle, kefyru, pienu, šampanu ir t. t. t. t. t. Aš siūlau tokį labai paprastą tortuką, nekeptą. Reikia tik sausainių, grietinėlės, braškių ir mėtų ant viršaus pabarstyti, kad gražiau būtų…Naudoti formą su išimamu dugnu ir garbanotais krašteliais, jei tokią turite. Aš tokias turiu mažas, tai ir gaminau du tortukus.
Braškių tortas labai greitas
Reikės:
Gaminimas
Sausainius sutrinti į trupinius, pridėti smulkintų riešutų, jei norite – ir cinamono (aš cinamono negailiu ir dėjau maltų migdolų).
Sviestą ištirpinti ir užpilti ant trupinių, išmaišyti.
Tada trupinių mase iškloti torto formą, trupiniai neturi būti košė, o tik šiek tiek drėgni nuo sviesto, kad suliptų į krūvą. Išklotas formas įdėti į šaldytuvą (į šaldiklį galima, jei norisi greičiau).
Grietinėlę išplakti su trupučiu cukraus. Dešimties minučių šaldiklyje turėtų pakakti sutvirtėti torto pagrindui.
Padą išimti iš formos (labai atsargiai, kad nesubyrėtų). Į formą drėbti grietinėlę, ant viršaus sukrauti braškes ir skanaus.
Labai paprastai pagaminamas ir skaniai atrodo 🙂
bandau jau šiandien…
Na pavyko puikei 🙂 bet as cukraud nemaisiau su grietinele o tiesiog pabarsciau 🙂
Skaičiau receptą ir pagalvojau, kad vietoj sviesto ir riešutų, galima naudoti riešutų sviestą. Dar net sveikiau gaunasi. 🙂
Kokio riebumo grietinele labiausiai tiktu?
O kiek indelių grietinėlės reikia? ir ar želatina dedasi į grietinėlę ar ne?
o kiek grietineles?
Sveiki, kokius sausainius naudojote šiam receptui?