Spausdinti

Svarbiausia užduotis – neperkepti briuselinių kopūstų, nes per minkšti jie praranda visą savo žavesį. Šį patiekalą paruošite per dešimt-penkioliką minučių, todėl kepkite paskutinę minutę, kai visa kita jau bus paruošta.

Briuselio kopūstai su šonine ir kmynais

0
komentarai
0

Reikės:

500 g briuselio kopūstų (geriausia šviežių)
80 g geros rūkytos lietuviškos šoninės
1 nedidelio svogūno
juodųjų pipirų
šaukštelio kmynų
gero žiupsnio aitriosios paprikos (čili pipiro) skiedrelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę.

2

Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Ten pat dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname lėtai.

3

Kai jau svogūnai suminkštėja, suberiame kmynus ir briuselio kopūstus ir ant smagesnės ugnies pakepiname kopūstus apie penkias – septynias minutes, bet ne ilgiau. Svarbu, kad kopūstai išliktų traškūs. Ir pabaigoje, jei norite, įberiame aitriųjų paprikų.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą