Svarbiausia užduotis – neperkepti briuselinių kopūstų, nes per minkšti jie praranda visą savo žavesį. Šį patiekalą paruošite per dešimt-penkioliką minučių, todėl kepkite paskutinę minutę, kai visa kita jau bus paruošta.
Briuselio kopūstai su šonine ir kmynais
Reikės:
Gaminimas
Briuselio kopūstus nuplauname. Nupjauname kotelius ir nuimame nelabai gražius išorinius lapelius. Perpjauname kopūstelius per pusę.
Šoninę (gali būti riebesnė) supjaustome mažais kubeliais ir pakepiname keptuvėje. Ten pat dedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname lėtai.
Kai jau svogūnai suminkštėja, suberiame kmynus ir briuselio kopūstus ir ant smagesnės ugnies pakepiname kopūstus apie penkias – septynias minutes, bet ne ilgiau. Svarbu, kad kopūstai išliktų traškūs. Ir pabaigoje, jei norite, įberiame aitriųjų paprikų.