Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji atsiuntė šį receptą, kaip pasigaminti bulves huankajietiškai. Rinktis reiktų įprastas, geltonas bulves, nes jos tokios labiau sviestinės, o baltos sukrenta, todėl šiam patiekalui netiks.
Bulvės huankajietiškai – su sūriu ir virtais kiaušiniais

Reikės:
Gaminimas
Bulves nuplauname, išverdame, tuomet nulupame ir supjaustome storokomis riekėmis. Kiaušinį išverdame kietai, išvirusį supjaustome ketvirčiais. Alyvuoges perpjauname pusiau.
Padažui gaminti peruviečai naudoja pailgą geltoną pipirą ají amarillo, jį pakeisti būtų galima geltonaja paprika, šiek tiek įdėjus šviežio aštraus pipiro. Jį kartu su sūriu, alyvų aliejumi sutriname blenderiu, įberiame druskos. Į šį padažą kai kurie dar deda šiek tiek pieno ir porą nesaldžių krekerių, bet galima jų ir nedėti. Kartais padaže yra česnako ar svogūno, o kartais nenaudojamas nei vienas, nei kitas. Vieni padažai būna labai švelnūs, kiti – aštresni, su čili prieskoniu.
Bulvių riekes apliejame geltonuoju padažu. Visuose restoranuose patiekiamas šaltas užkandis lėkštėje papuošiamas salotos lapu, pjaustytu virtu kiaušiniu ir juodomis alyvuogėmis.