Taigi ypatingo recepto čia nėra. Tik teks jau darbuotis prie keptuvės…Su padažu tai aišku: grietinė, grietinė, grietinė.
Bet va, paskutinį kartą nebuvo grietinės, bet buvo pančetos, grietinėlės ir jogurto. Tai pačirškinau pančetą su salotiniais svogūnais, tada dėjau šaukštelį miltų, tada pyliau grietinėlės, viskas sutirštėjo – toks padažiukas neblogas išėjo. Taigi prie blynų – to padažo, o ant viršaus – didelis šaukštas natūralaus jogurto…
Bulviniai blynai!
Reikės:
Gaminimas
Smulkiai sutarkuojame bulves.
Įtarkuojame ar smulkiai supjaustome ir įmaišome į tarkius svogūną.
Įmušame kiaušinius, beriame vegetos, viską išmaišome ir kepame aliejuje apversdami, kad abi pusės gražiai apskrustų.
Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta” tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta”.
Sakysit kritikuot lengviausia… Jei recepte yra zodis „vegeta” tai jau nebe receptas. Negalima sitaip tyciotis is maisto, gadinant pastaraji „vegeta”.
Sveiki, tarkuoti blynai mano megstamiausi 🙂 tik be svoguno as visad itarkuoju morka (del spalvos) ir padaza darau is varskes 🙂 varske, kefyras ir grietine, o jei kefyro ner tada pienas, isidet druskytes, galima kas megsta krapu. be galo skanu 🙂 plius jei norit pietauti karaliskai prie sio derinio labai tinka lasisa :))
mes visada dar sutriname keletą skiltelių česnako. geriau už bet kokį prieskonį
Niam naimmmmm….. 🙂
taigi vegetoj E621 yra, ar taip?
taigi vegetoj E621 yra, ar taip?
Viskas gerai, bet… VEGETA????? 🙂 Pasiutote, merginos… Atminkite: visada „budintis ir visa gelbėjantis” prieskonių mišinys yra druska ir juodieji pipirai, ypač šviežiai malti. Jeigu yra tiek – daugiau galima ir nenorėti. Paskui jau prasideda ” aukštasis skonių pilotažas”…:)
Vietoj svoguno susmulkinta cesnaka, vietoj vegetos dziovintu zoleliu(tipo ciobreliaiar meirunas ar salieras), pipiru, pora kiausiniu, kepti aliejuje, o druska pabarstyti tik jau ant iskeptu blynu virsaus. Pamatysit kaip skanu:)
Šeimyninis bulvinių blynų patobulinimas – bulves nusunkti gana smarkiai, idėti pakelį varškės (nerūgščios ir gerai išsimaišančios). Kiaušinio užteks ir 1. Kepti storesnius blynus, ant nedidelės ugnies – gaunasi purūs, traškia plutele 🙂
O jūs pabanykite nedėti kiaušinių visai 🙂 Iš prieskonių – tik svogūnas ir druska 🙂 Super gaunas 🙂 Ir paragaukite su mėlynių uogiene – žemaitiškai 🙂
Niekaip negaliu atsistebeti kokie kai kurie lietuviai yra zmones,ar jums patiems juokas neima is save,zmones? Visi vaidina tokius be E sveikavalgius, kad net juokas ima! Beatos receptas kaip ir visi kiti yra puikus,o tokias nesamones komentuoti jos puslapyje,tai tik parodo jusu intelekto lygi,graudu net.
P.S Niekas jusu neprase rasyti savo receptu! 🙂 Norit pasidalinti susikurikit savo puslapi! Beata – tu nuostabi 🙂 Geros dienos visiems! 🙂
Kas per širšalynas dėl tos vegetos… Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra priimtiniausia, tad norit – naudokit, norit – ne.
As perku vegeta natura ( ten raso,kad be e621). O del recepto tai dabar blynai ka tik iskepti ir isejo labai skanus 😀 komentatoriai, man kai receptas yra nepriimtinas,as ieskau kito,o ne komentuoju ji ikelusi zmogu.
Ir mes bandome atsisakyti vegetos 🙂 Bet tiems kas neatsisako – visai liuks padažiukas 😉
VEGETA ir namuose gamina,sudziovina darzoves,sumala ir namine vegeta !!! 😉
VEGETA ir namuose gamina,sudziovina darzoves,sumala ir namine vegeta !!! 😉
Pritariu Beatai. Ir as neisivaizduoju kai kuriu patiekalu be vegetos. Visi patiekalai is bulviu tarkio man skaniausi tik su universaliu prieskoniu misiniu:) galit kritikuot iki pamelynavimo:)
O man skaniausia bulviniai blynai su šviežiom trintom braškėm ir grietine… mmm, viskas, šiandien kepsiu bulvinius blynus :))
O man skaniausia bulviniai blynai su šviežiom trintom braškėm ir grietine… mmm, viskas, šiandien kepsiu bulvinius blynus :))
O per kokia tarka bulves tarkuot? per smulkiausia? ir ar reikia ta skysti nupilti?
Bandžiau kepti bulvinius blynus iš parduotuvėje pirktų bulvių. Dariau tai po keletos metų pertraukos. Ir o siaube – žiauriai lipo prie keptuvės ir vidus visiškai nekepė. Tiženos gavosi. Valgyt neįmanoma. Panašiai, kai bandai kepti sveikesnius blynus su mažiau gliuteno ir visiškai jo pamažini 🙁 Kokias bulves pirkti?