Spausdinti

NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą ir savo spalva bei skoniu ryškų žolelių salsa verde padažą ir gausime tiesiog fantastinio gerumo užkandį Kalėdų, o gal net Naujųjų metų stalui.

Bulvių ir silkės kąsneliai

0
komentarai
7
Porcijos
8 asm.

Reikės:

500 g mažų bulvyčių
Druskos
Juodųjų pipirų
Alyvuogių aliejaus
4-5 silkių filė
Burokėlių traškučių patiekti

Grybų majonezui:

Alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
Sauja džiovintų baravykų
2 česnako skiltelių
3–4 šaukštai majonezo

Salsa verde padažui:

Po saują petražolių ir kalendrų lapelių
2 šaukštai konservuotų kaparėlių
2 šaukštai konservuotų Chalapos paprikų
1 citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo skardą beriame perpus perpjautas mažas bulvytes, jas barstome druska, juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame apie 20-25 minutes, kol suminkštės ir lengvai apskrus.

2

Formuojame kąsnelius: ant bulvės puselės tepame grybų majonezo, ant viršaus tupdome gabaliuką silkės ir uždedame truputį žolelių padažo. Viską vainikuojame burokėlio traškučiu.

Gaminame grybų majonezą:

1

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepame smulkintus svogūnus. Stikline karšto vandens užpilame džiovintus grybus ir trumpai juos pamirkome, kad suminkštėtų. Išbrinkusius grybus supjaustome ir siunčiame keptuvėn šalia svogūnų pasikepinti. Kartu sudedame ir smulkintus česnakus, supilame vandenėlį, kuriame mirko grybai (išskyrus ant dugno nusėdusius šapelius ir gabalėlius – jų nereikia) ir viską energingai paverdame, kad vanduo nugaruotų, o grybų skonis susitelktų. Visą keptuvės turinį suverčiame į atskirą indą ir paliekame trumpam atvėsti.

2

Atvėsusius grybus su svogūnais sutriname su majonezu ir saujele petržolių iki lyguos konsistencijos.

Gaminame žaliąjį padažą:

1

Gaminame žaliąjį padažą. Į trintuvo indą dedame po saują petražolių ir kalendrų lapelių, kaparėlius ir konservuotas chalapos paprikas ir viską sukapojame, sturiname. Įpilame citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. O galima grybu majoneza pasiruosti is vakaro, per nakti laikyti saldytuve ir kitadien patiekti su silta bulve bei silke? Ar jau pastovejes kuri laika toks majonezas nebelabai gardus? Aciu!

Rašyti komentarą