Spausdinti

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą ir švenčių ypatingumą, nusprendžiau pagaminti juos su rūkytu unguriu. Blynelius gaminau paprastučius, pagal šveicariškuosius rešti (vok. Rösti, pr. –  rösti arba rœsti.), tik dar įdėjau kiaušinį, kad blynai geriau laikytųsi. Derinys pavyko tikrai puikus ir vertas atsidurti ant šventinio stalo. Dar smagiau, kad pagaminsite labai paprastai.

Beatos virtuve_sklindziai su rukytu unguriu

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

rūkyto ungurio
200 g tiršto graikiško jogurto
4 vidutinio dydžio bulvių
1 kiaušinio
1 česnako skiltelės
½ šaukštelio Provanso žolių
žiupsnio druskos
kelių šakelių krapų
aliejaus kepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Bulves nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais – jei neturite specialios tarkos, galima sutarkuoti plonesne nei burokine tarka. Svarbu, kad būtų ploni ilgi gabaliukai. Pasūdome, išmaišome ir paliekame 10 minučių. Susidariusį skystį nupilame.

2

Kol bulvės ilsisi, sutarkuojame česnaką, suberiame Provanso žoles, išmaišome. Paplakame kiaušinį, supilame į bulves ir darsyk išmaišome.

3

Keptuvėje įkaitiname aliejų, šaukštu dedame mažus sklindžius ir kepame iš abiejų pusių. Iškepusius dedame nusausinti ant popierinių rankšluosčių. Krapus smulkiai supjaustome, sumaišome su jogurtu.

Reklama
41011
4

Nuimame ungurio filė, supjaustome gabaliukais. Sklindžius patiekiame su jogurto padažu bei ungurio gabaliukais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą