Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą ir švenčių ypatingumą, nusprendžiau pagaminti juos su rūkytu unguriu. Blynelius gaminau paprastučius, pagal šveicariškuosius rešti (vok. Rösti, pr. – rösti arba rœsti.), tik dar įdėjau kiaušinį, kad blynai geriau laikytųsi. Derinys pavyko tikrai puikus ir vertas atsidurti ant šventinio stalo. Dar smagiau, kad pagaminsite labai paprastai.
Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu
Reikės:
Gaminimas
Bulves nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais – jei neturite specialios tarkos, galima sutarkuoti plonesne nei burokine tarka. Svarbu, kad būtų ploni ilgi gabaliukai. Pasūdome, išmaišome ir paliekame 10 minučių. Susidariusį skystį nupilame.
Kol bulvės ilsisi, sutarkuojame česnaką, suberiame Provanso žoles, išmaišome. Paplakame kiaušinį, supilame į bulves ir darsyk išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, šaukštu dedame mažus sklindžius ir kepame iš abiejų pusių. Iškepusius dedame nusausinti ant popierinių rankšluosčių. Krapus smulkiai supjaustome, sumaišome su jogurtu.
Nuimame ungurio filė, supjaustome gabaliukais. Sklindžius patiekiame su jogurto padažu bei ungurio gabaliukais.