Su avinžirniais pagaminamos greičiausiai… Jei norite itin gero burokėlių skonio, tai juos kepkite orkaitėje, kepimo maiše arba folijoje įvyniotus. Jei greitis svarbiau, tai ne tokie jau prasti ir virti burokėliai. Raugintus agurkus aš mėgstu, bet dabar jų atsisakau. Saldumo ir rūgštumo barus užpildo obuolys ir kriaušė su citrinų sultimis.
Jei norisi sūriau, sūdome prieš pat pateikdami valgyti. Suruošti ingredientai sau gali stovėti šaldytuve ir ilgiau.
Burokėlių mišrainė su avinžirniais, obuoliais ir kriaušėmis
Reikės:
Gaminimas
Burokėlius supjaustome kvadratėliais.
Beriam ten nusunktus avinžirnius.
Obuolį ir kriaušę nulupame, taip pat supjaustome kubeliais, juos užpilame citrinos sultimis, pamaišome, kad neruduotų.
Kaparėlius labai smulkiai susmulkinam.
Viską beriame į bendrą dubenį. Pašlakstome aliejumi.
Kiek laiko reikia kepti burokelius?
Beata, sakyk ka manai apie burokeliu salotas su raugintais agurkeliais ir pupelem Kuciu vakarui? (Aciu is anksto 😉 )
Sveiki,oj aš paskubėjau ir parduotuvėje nupirkau paprastų avinžirnių,nemarinuotų..ar labai pasikeičia receptas jei aš dėsiu virtus juos? :
O sakykite burokelius kepti nepjaustytus? Ar juos reikia kuom apslakstyti?
o kaparėliai būtini, labai įtakoja mišrainės skonį?
kaip tik jų ir neturiu namuose.
Labai skani nauja mišrainė, gaminau kalėdoms, puikus skonis. Ačiū už receptą.
As dariau be kapareliu ir be avinzirniu. Tiesiog radau spinteleje raudonuju lesiu ir galvoju pabandysiu! Ir ka, gavosi nuostabus skonis:)! Aciu Beatai, tu nuostabi!
O kuo galima pakeisti avinžirnius, jei jų neturiu?
Kokio dydžio burokėliai turėtų būti? Arba koks svoris visus paėmus?
Beata, sakykit, burokelius pjaustyti jau tik iskepus orkaiteje (folijoje) ? Kiek laiko ir kokioje temp. juos taip kepti?