Spausdinti

Burokėlių rizotas su ožkos pieno sūriu

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

250 g virtų burokėlių
1 šaukšto balzamiko acto
800 ml sultinio (daržovių, vištienos)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 šaukštelio maltų čiobrelių
250 g Arborio ryžių
150 ml raudonojo ar balto vyno
70 g minkšto ar kietesnio ožkos pieno sūrio
svogūnų laiškų/šviežio čiobrelio papuošimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pasiruoškite sultinį:

1

Išsivirkite jo arba, jeigu turite užsišaldę, tai paiimkite du kubelius ir įdėkite į verdantį vandenį. Nusunkite skysčio nuo virtų burokėlių, kad sultinys nusidažytų rausva burokėlių spalva. Sultinio turi būti apie 800-1000 ml.

Gaminame rizotą:

1

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supjaustykite smulkiai svogūną ir suberkite į keptuvę. Kepkite, kol paruduos.

2

 Suberkite ryžius ir čiobrelį ir pamaišykite, kad susimaišytų su aliejumi.

3

 Supilkite raudoną ar baltą vyną ir leiskite jam pilnai išgaruoti.

Reklama
41011
4

Tada pilkite sultinio po samtį, leiskite skysčiui išgaruoti ir vėl pilkite, kol sunaudosite visą sultinį. Vis maišykite. Užtruksite apie 20 minučių. Gali prireikti ir mažiau sultinio, priklausys nuo ryžių. Ryžiai turėtų likti „al dente”.

Burokėlių ruoša:

1

Kai ryžiai verda, galite pasiruošti burokėlius. Burokėlius supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į aukšą indelį ar dubenį, įpilkite acto, įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.

2

Tada supilkite juos į ryžius ir išmaišykite. Įmaišykite kelis šaukštus minkšto ožkos pieno sūrio į ryžių-burokėlių risotto.

3

Patiekite gilesnėje lėkštėje, užtrupinkite ožkos sūrio, papuoškite svogūnų laiškais.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Geriausiai naudokite „arborio” ar „carnaroli”, „baldo”. Jeigu paragavus jau tinkamas minkštumas, tada nebepilikite daugiau sultinio.

 

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki, koki suri galima naudoti vietoj ozkos pieno surio? Tiesiog neesu megeja sio surio 🙂 aciu!

Rašyti komentarą