Burokėlių rizotas su ožkos pieno sūriu
Reikės:
Gaminimas
Pasiruoškite sultinį:
Išsivirkite jo arba, jeigu turite užsišaldę, tai paiimkite du kubelius ir įdėkite į verdantį vandenį. Nusunkite skysčio nuo virtų burokėlių, kad sultinys nusidažytų rausva burokėlių spalva. Sultinio turi būti apie 800-1000 ml.
Gaminame rizotą:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Supjaustykite smulkiai svogūną ir suberkite į keptuvę. Kepkite, kol paruduos.
Suberkite ryžius ir čiobrelį ir pamaišykite, kad susimaišytų su aliejumi.
Supilkite raudoną ar baltą vyną ir leiskite jam pilnai išgaruoti.
Tada pilkite sultinio po samtį, leiskite skysčiui išgaruoti ir vėl pilkite, kol sunaudosite visą sultinį. Vis maišykite. Užtruksite apie 20 minučių. Gali prireikti ir mažiau sultinio, priklausys nuo ryžių. Ryžiai turėtų likti „al dente”.
Burokėlių ruoša:
Kai ryžiai verda, galite pasiruošti burokėlius. Burokėlius supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į aukšą indelį ar dubenį, įpilkite acto, įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
Tada supilkite juos į ryžius ir išmaišykite. Įmaišykite kelis šaukštus minkšto ožkos pieno sūrio į ryžių-burokėlių risotto.
Patiekite gilesnėje lėkštėje, užtrupinkite ožkos sūrio, papuoškite svogūnų laiškais.
Geriausiai naudokite „arborio” ar „carnaroli”, „baldo”. Jeigu paragavus jau tinkamas minkštumas, tada nebepilikite daugiau sultinio.
Sveiki, koki suri galima naudoti vietoj ozkos pieno surio? Tiesiog neesu megeja sio surio 🙂 aciu!