Štai toks paprastas pavadinimas, o ir trumputis ingredientų sąrašas atrodo labai jau kukliai, bet žinokite, koks nepaprastas yra šio patiekalo skonis… Svarbiausia čia yra gera atlikimo technika ir nepriekaištinga ingredientų kokybė – stipraus skonio avies pieno sūris Pecorino ir patys aromatingiausi Tellicherry juodieji pipirai. Taip, galbūt teks šiek tiek pasipraktikuoti maišant, kol išgausite tobulą aksominį padažą, glotniai apsivejantį kiekvieną makaroną, tačiau galiu garantuoti, kad kartą išbandę, tikrai pasiryšite įtraukti šį receptą į savo mėgstamiausių makaronų patiekalų TOP 3.
Cacio e pepe arba sūris ir pipirai
Reikės:
Gaminimas
Užkaičiame erdvų puodą su vandeniu, beriame į jį dosniai druskos (makaronų virimo vanduo turi būti tokio sūrumo, koks yra jūros vanduo). Kai vanduo ima energingai burbuliuoti, suberiame į jį makaronus ir vis pamaišydami verdame tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės (žiūrėti į nurodytą mažesnį minučių kiekį, jei nenorime, kad makaronai būtų pervirę). Makaronų virimo laikui einant į pabaigą, samčiu ar puodeliu nuimame ir išsisaugome apie 250 ml makaronų virimo vandens.
Kol makaronai verda, itin smulkia tarka sutarkuojame sūrį.
Ant vidutinės ugnies užkaičiame keptuvę. Įdedame į ją ⅔ nurodyto kiekio sviesto, ištirpiname ir į jį beriame apie 1 šaukštelį šviežiai grūstų „Santa Maria“ Tellicherry juodųjų pipirų. Svarbu, nenaudokite malūnėlio virš garuojančių puodų, prisimalkite pipirų į specialų dangtelį, esantį virš malūnėlio (1 dangtelis – 1 arbatinis šaukštelis), panaudoję, nepamirškite sandariai uždaryti ir pipirų kokybė ilgai išliks nepakitusi,Juos vis pamaišydami pašildome apie 1 minutę.
Nusunkiame išvirusius makaronus. Į keptuvę su sviestu ir pipirais pilame šiek tiek mažiau nei pusę išsaugoto makaronų virimo skysčio, pašildome iki kol ims vos vos burbuliuoti. Sudedame į keptuvę makaronus, likusį sviestą ir sumažinę ugnį iki minimalios, vis maišydami sudedame pusę kiekio sūrio. Vis maišome makaronus, ko sūris ištirps ir glotniu sluoksniu padengs visus makaronus. Tada visiškai išjungiame ugnį, pilame dar šlakelį išsaugoto makaronų vandens (nebūtinai panaudosime visą, reikia atsižvelgti, kiek skysčio jau yra keptuvėje), beriame likusią dalį sūrio ir vėl energingai ir kantriai maišome, kol visas sūris ištirps ir taps vientisu lygiu padažu. Jei makaronai atrodo sausoki ir nedaug padažo, visada galima įpilti šiek tiek daugiau skysčio.
Serviruojame makaronus pagardinę šviežiai grūstais „Santa Maria“ Tellicherry juodaisais pipirais.
Ieškojau recepto lietuviškai ir radau. Labai riebus, bet labai gardus 🙂