Spausdinti

Visi žino Cezario salotas – tai klasika, kuri niekada neatsibosta! Klasikinė jų versija yra minimalistinė: romėniškos salotos, Parmezano sūris ir duonos skrebučiai. Tačiau pasaulyje labai populiarios ir su vištiena, o svarbiausias akcentas – ikoniškas Cezario padažas. Jis turi būti kreminis, ryškaus, bet ne per aštraus skonio.

Mano ir Farmers Circle padažas būtent toks – toks, kokį noriu visada turėti savo šaldytuve! Jis pagamintas iš natūralaus jogurto, Vorčesterio padažo, fermentinio sūrio ir česnako. Padažas gana tirštas, todėl ištraukus iš šaldytuvo gali būti šiek tiek susisluoksniavęs – prieš naudojant gerai suplakite. Beje, jis puikiai tinka ne tik Cezario salotoms!

Man labai patinka šios salotos su didelėmis krevetėmis, o duonos skrebučius verta pasigaminti iš anksto – beje, puikiai tinka ne tik balta, bet ir juoda duona!

Tokio kiekio užteks 4 užkandžiams arba 2 pagrindiniams patiekalams.



Cezario salotos su krevetėmis

1
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

2 pakuotės Beatos Virtuvė salotų mišinio (Leafood mišinys su mažais bak choi, rukola, ridikėlių ir žirnių mikrožalumynais)
60 g duonos skrebučių
40 g Parmezano skiedrelių
300-400 g virtų ir lengvai apkeptų krevečių
3–4 minkštai virti kiaušiniai (virti 5 minutes)
Keletas juostelių paskrudintos šoninės
Mano ir Farmers Circle Cezario padažas pagal skonį
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Salotas dėk tiesiai iš indelio – jų nereikia plauti.

2

Krevetes lengvai apkepk keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

3

Duonos skrebučius gali pakepti iš anksto arba paskrudinti orkaitėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.

Reklama
41011
4

Keptuvėje arba orkaitėje paskrudink šoninę, kol taps traški.

5

Kiaušinius išvirk minkštai (5 minutes), perpjauk per pusę.

6

Salotas išdėliok lėkštėse, uždėk krevetes, šoninę ir duonos skrebučius.

7

Pašlakstyk Farmers Circle Cezario padažu ir pabarstyk Parmezano skiedrelėmis. Ant viršaus sudėk minkštai virtus kiaušinius ir patiek.

Ingredientai
Patarimas

Jei nori dar daugiau traškumo, gali įberti papildomai kepintų riešutų ar sėklų.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą