Visi žino Cezario salotas – tai klasika, kuri niekada neatsibosta! Klasikinė jų versija yra minimalistinė: romėniškos salotos, Parmezano sūris ir duonos skrebučiai. Tačiau pasaulyje labai populiarios ir su vištiena, o svarbiausias akcentas – ikoniškas Cezario padažas. Jis turi būti kreminis, ryškaus, bet ne per aštraus skonio.
Mano ir Farmers Circle padažas būtent toks – toks, kokį noriu visada turėti savo šaldytuve! Jis pagamintas iš natūralaus jogurto, Vorčesterio padažo, fermentinio sūrio ir česnako. Padažas gana tirštas, todėl ištraukus iš šaldytuvo gali būti šiek tiek susisluoksniavęs – prieš naudojant gerai suplakite. Beje, jis puikiai tinka ne tik Cezario salotoms!
Man labai patinka šios salotos su didelėmis krevetėmis, o duonos skrebučius verta pasigaminti iš anksto – beje, puikiai tinka ne tik balta, bet ir juoda duona!
Tokio kiekio užteks 4 užkandžiams arba 2 pagrindiniams patiekalams.
Cezario salotos su krevetėmis

Reikės:
Gaminimas
Salotas dėk tiesiai iš indelio – jų nereikia plauti.

Krevetes lengvai apkepk keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Duonos skrebučius gali pakepti iš anksto arba paskrudinti orkaitėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje arba orkaitėje paskrudink šoninę, kol taps traški.

Kiaušinius išvirk minkštai (5 minutes), perpjauk per pusę.
Salotas išdėliok lėkštėse, uždėk krevetes, šoninę ir duonos skrebučius.
Pašlakstyk Farmers Circle Cezario padažu ir pabarstyk Parmezano skiedrelėmis. Ant viršaus sudėk minkštai virtus kiaušinius ir patiek.

Jei nori dar daugiau traškumo, gali įberti papildomai kepintų riešutų ar sėklų.