Ši žydiška duona ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra nepaprastai skani. Švelniai saldi, minkšta ir puri, nesunkiai užkariaus visos šeimos simpatijas bei taps jūsų velykinio stalo puošmena.
Challah arba duonos pynė
Reikės:
Gaminimas
Dubenyje lėtai sumaišykite visus ingredientus (išskyrus sėklas ir kiaušinio plakinį), vėliau nustatykite duonos minkymo aparatą vidutiniu greičiu ir palikite dešimčiai minučių.
Rankomis minkykite iki vientisos tekstūros apie 10 min.
Sukrėskite tešlą į aliejumi išteptą indą, lengvai ją pavoliokite, kad paviršius pasidengtų riebalais ir nedžiūtų. Apdenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti kambario temperatūroje. Maždaug po valandos išimkite minkinį, be gailesčio trenkite į stalviršį, tuomet performuokite kamuoliuką ir palikite dar valandai atsigauti nuo patirto šoko.
Tešlai padvigubėjus padalinkite ją į tris lygias dalis, apie 250g kiekviena. Dar kartą palikite pailsėti 20 minučių tam, kad išsiskirtų glitimas. Suformuokite pailgas gijas, jų viršūnes suspauskite į vieną ir supinkite kasą. Baigę, užlenkite galusĮ atidėtą kiaušinio trynį šliūkštelėkite truputį vandens ir puse plakinio patepkite pynę. Švelniai pridenkite ir palikite 1 val. tešlai iškilti.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Kai pynė pakyla ištepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir pabarstykite sėklomis. Skardą šaukite į vidurinę orkaitės lentyną ir kepkite 45 minutes, kol duonos kepalas įgaus auksinės spalvos įdegį.