Sriuba iš to, ką suradau šaldytuve. Sriuba tiesiog būtinas dalykas. Šaltu metu laiku, labai sunku bent jau man prisiversti valgyti visokius šaltus maistus, ala salotas ir šaltas mišraines…kažkaip vidus prašo šilto maisto, o savęs reikia visada atidžiai klausyti ir su savim nesipykti, nors tiesa pasiginčyti kartais galima…..Skanios sriubos – geros dienos! joje grikiai puikiai bičiuliaujasi su daržovėmis ir prieskoniais, kvapni ir šildanti sriuba..
Chorizo, saldžios bulvės, grybų ir grikių sriuba
Reikės:
Gaminimas
Chorizo dešrą supjaustom nedideliais gabaliukais dedam į keptuvę ir pačirškinam, ji riebi draugė yra, todėl sriubai daugiau reikalų neprireiks.
Kai dešra paleis truputi riebaliukų, dėkite šalia jos smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kad suminkštėtų. Jei naudojate čili tai jį supjaustykite ir dėkite šalia, beje puikiai džiovintas čili veikia, man patinka aštresnis maistas, bet nebūtinai to aštrumo dėti.
Pievagrybius supjaustykite riekelėmis arba smulkiau ir pakepinkite kartu su svogūnais bei dešra.
Dabar prieskonių eilė: berkite į keptuvę, kuminą, papriką ir raudonėlį leiskite viskam pasimaišyti tarpusavyje suminkštėti ir keptuvė darbą baigė.
Dabar keptuvės turinį dėkite į puodą, (arba viską pakepinti galite ir pačiame puode, bet nuo puodo pobūdžio priklauso, ar paprasta tai bus padaryti) Užpilkite viską kokiu 1,5 litro daržovių arba vištienos sultinio, arba vandens. Berkite šalia tris šaukštus grikių, ir tegul verda.
Kol užvirs vanduo spėsite nuskusti ir sutarkuoti saldžią bulvę. Sutarkuotą bulvę dėkite į puodą (beje jei saldžios bulvės nėra, ją puikiai pavaduos moliūgas) įmeskite dar lauro lapą ir įdėkite šaukštą pomidorų pastos leiskite viskam pavirti gal 15 minučių.
Dabar jau dedam druskos, acto ir pipirų. Prisitaikom sriubą prie savo skonio receptorių.
Jei nerandate chorizo dešrelių, imkite kokia nors skilandinę lietuvišką rūkytą dešrą.