Aštrumą visada gi galima pareguliuoti pagal svečių stiprybę ar pomėgius. Tad jei norisi aštriau palikite pipiro sėklytes, jei norite švelniau – jas išimkite. Ir aišku čili pipiras pipirui nelygus. Vienas itin kandžiojasi, kiti yra visai švelnūs, tad čia jau patys nuspręskite, kiek užtaiso norėsite. O „Memel Blue“ šalia nuramins įsisiautėjusį pipirą. Kviečiame svečius ragauti.
Cikorijų laiveliai su kriaušėmis ir Memel Blue
Reikės:
Gaminimas
Išimame kriaušių sėklas ir supjaustome kriaušes smulkiais kvadratėliais. Pašlakstome pusės citrinos sultimis, kad kriaušės nepajuoduotų. Smulkiai supjaustome čili pipirą (be sėklyčių). Pipirą sumaišome su kriaušių gabaliukais. Įberiame žiupsnelį druskos ir išmaišome.
Cikorijas suplėšome atskirais lapeliais – taip, kad primintų laivelius. Į kiekvieną jų dedame kriaušių mišinio, ant viršaus prilaužome sūrio „Memel blue” gabaliukų.
Gaminame užpilą. Lygiomis dalimis sumaišome medų ir citrinos sultis. Tokiam kiekiui apytiksliai užtenka po 3 valgomus šaukštus. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, tačiau nedaug, nes užpilas turėtų būti sirupo konsistencijos. Gerai išmaišome. Paragaujame, gal reikės kiek daugiau medaus, o gal citrinos sulčių – užpilas turėtų būti salsvas.
Užpilu pašlakstome cikorijų laivelius su kriaušėmis.
Gal galite parasyti, kas yra cikorijos, t.y. kaip angliskai? Atrodo, kaip salotu lapai. Man patiktu tokia surio ir kriausiu kombinacija, tik nezinau, ant ko ja reiktu det. Aciu uz recepta!
Man atrodo, kad angliskai vadinasi endive, bent jau tai kas atrodo kaip salotu lapeliai.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chicory