Itališkas virto kremo desertas, kuomet grietinėlė su įvairiais priedais užvirinama ir sustingdinama. Pasigaminti super paprasta, o svečiams patiekti efektinga. Grietinėlę galima maišyti su įvairiais skoniais (net su kava), bet žiemą, ypač per Kalėdas, tegul cinamonas būna pagrindinis veikėjas – šiame minkštame deserte jo skonis juntamas ir grietinėlėje, ir kriaušių užpile.
Cinamoninė panakota su kriaušėmis
Panakotai:
Kriaušių užpilui:
Gaminimas
Želatiną užpilame 100 ml šalto pieno ir paliekame išbrinkti 10 minučių.
Užverdame grietinėlę su likusiu pienu ir cukrumi, įmetame cinamono lazdeles ir kaitiname iki minimumo sumažinę kaitrą apie 5–7 minutes.
Išbrinkintą želatiną sukrečiame į karštą grietinėlę ir gerai išmaišome. Perkošiame, kad neliktų gumuliukų. Supilstome į gražias stiklines ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame kriaušes, cukrų ir cinamoną. Troškiname ant didelės ugnies, kol kriaušės suminkštės. Paliekame atvėsti (patiekiant jos gali būti vos vos šiltos).
Į kiekvieną indelį įdedame kriaušių – desertas paruoštas.
Jei naudosite skirtingas taures, jas galite papuošti vienodu elementu.