Mėgstamiausias mūsų šeimos obuolių pyragas yra apple crumble, toks angliškas trupininis. Kai tik prasideda obuoliai rugpjūčio vidury – kepame dažnai. O ko reikia geram obuolių pyragui?? Aišku, kad GERO CINAMONO. Aš tai jokio kito ir neperku, tik „SANTA MARIA” , ir tikrai jį mėgstu ne tik aš. Apskritai, ruduo ir obuolių gausa man pirmiausiai reiškia šį obuolių pyragą, o obuolių pyrago geriausias draugas visada yra cinamonas. Dar – labai greitai šis apple crumble pasigamina, tai dėl to dar smagiau. Aš jį kepu daug metų ir vis tik, man labiausiai ir skaniausiai patinka, kai obuoliai yra iš anksto lengvai troškinti puode su cukrumi ir cinamonu, o su trupiniais galite džiazuoti – naudoti ne tik kvietinius miltus, esu kepusi ir su riešutiniais, ir su avižiniais.
Cinamoninis obuolių trupiniuotis
Reikės:
Gaminimas
Obuolius supjaustome peiliu skiltelėmis. Lupti jų nereikia.
Obuolius dedame į puodą. Ten pat keliauja 20 g sviesto, šaukštas cukraus (nebūtinai) ir cinamonas (aš beriu dosniai). Jei obuoliai labai saldūs – išspaudžiame citrinos sulčių. Viską išmaišome, troškiname apie 10-15 min, kad obuoliai vos vos suminkštėtų.
Gaminame trupinius. Likusį šaltą sviestą dedame į dubenį, beriam cukrų, miltus, cinamoną ir druską, ir pirštais sutrupiname iki trupinukų, kad būtų panašu į šlapią žvyrą. Galima sviestą prieš tai palaikyti šaldiklyje ir sutarkuoti jį burokine tarka, o tada sumaišyti su miltais – kaip patogiau.
Į kepimo indą pilame obuolių masę, ant viršaus beriame trupinius. Kepame 180 c laipsnių orkaitėje apie 30 min, įjungę režimą „viršus apačia”.
Skanus ir šiltas, ir šaltas. Gardiname grietine, jogurtu ar vaniliniais ledais.