Užburiančiu aromatu pasidabinusios kuklios šakninės daržovės suteiks šventiškumo jūsų stalui ir tiesiog tobulai tiks tiek prie paukštienos, tiek ir prie kiaulienos kepsnio. O geriausia dalis ta, jog turbūt visus produktus jau ir taip turite savo spintelėse, nes be mandarinų žiemos šventės turbūt nebeįsivaizduojamos.
Citrusais kvepiantys pastarnokai su morkomis
Reikės:
Gaminimas
Morkas ir pastarnokus nulupame arba labai gerai nušveičiame. Supjaustome išilgai į dvi ar keturias dalis, kad jos būtų maždaug vienodo storio.
Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame daržoves. Ant vidutinės kaitros pakepame, kad krašteliai šiek tiek apskrustų. Pagardiname druska ir į keptuvę spaudžiame mandarinų sultis. Uždengę dangčiu paverdame apie 7–10 minučių, kol daržovės suminkštės.
Galiausiai į keptuvę beriame džiovintų aitriųjų paprikų, jei mėgstate, ir įdedame šaukštelį medaus. Viską išmaišę dar trumpai pakaitiname atidengtą, kol perteklinis skystis nugaruos ir daržovės pasidengs lipnia karamele.