Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu
Ingredientai
Dzadzikiui
Gaminimas
Pirmiausia pasiruošiame blynelių tešlą. Stambia tarka sutarkuojame cukinijas, ant jų užberiame 1 šaukštelį druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti 5–10 minučių. Paskui verčiame jas į rėtį ir nuspaudžiame iš cukinijų išsiskyrusias sultis. Šį žingsnį atlikti būtina – kitu atveju į tešlą reikėtų dėti daug daugiau miltų ir blyneliai neišeitų tokie minkšti ir drėgni. Nusunktus cukinijų tarkius suverčiame į didelį dubenį.
Į tą patį dubenį įmušame kiaušinius, suberiame varškę ir viską gerai sutriname šakute. Į gautą masę įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintas prieskonines žoleles, pirštais sutrupiname fetą, suberiame kietąjį sūrį, darkart viską išmaišome.
Galiausiai į tešlą sudedame miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Miltų dedame iš pradžių 3 šaukštus, pažiūrime, ar tešla tinkamo tirštumo. Jei tešla pasirodė skystoka, pridedame dar šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame tešlą pastovėti bent 5 minutes.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Formuojame blynelius ir kepame ant vidutinės ugnies (apie 2–3 minutes vieną pusę).
Padažui stambia tarka sutarkuojame pusę agurko, pabarstome druska ir paliekame rėtyje nuvarvėti. Po poros minučių nuspaudžiame tarkius, sumaišome juos su smulkiai pjaustytu česnaku ir likusiais ingredientais.
Pabandykite kepti su skirtingais miltais ir pajuskite vis naują skonio natą.
Sveiki,
Kiek maždaug cukinijų (gramais) reikia? Rašoma, kad 2 cukinijos, kokio dydžio čia?
Ir mane domina, kiek tu cukiniju svoris?
Per daug ingradientu galima daryti jei turi tarnaite
Puikus receptas! Pirmą kartą gaminau ir negalėjau atsidžiaugti šokančiais skoniais savo burnoje! Tikras atradimas nemėgstantiems cukinijų!! 10balų
Tiesa pasakius, aš irgi buvau labai nusiteikusi prieš cukinijas. Visada jas vertinau kaip nuobodaus skonio. Bet šitie blynai tikrai nustebino!Tik aš truputį fetos daugiau įdėjau. Labai patiko!
O galima vietoj cukiniju naudoti baklažana?
Sveiki,
ar galima kepti orkaitėje?
Dėkui už receptuką, laaaaabai gardu buvo visai šeimynai ✌
Sveiki, labai skaniai atrodo, reiks pamėgint išsikepti. Įdomu kiek blynelių iškepėt?
Super viska dariau is akies skonis puikus,nedejau varskes tik feta ir permesano suri mano seima nera cukiniju gerbejai
Sveiki!
O norint kepti orkaiteje kokios rekomendacijos? 180 laipsniu? 20 minuciu?
Pataisykite prasau jei klystu
Kaip tik dabar kepu šiuos blynukus. Kažkodėl, limpa labai prie keptuvės. Miltų įdėjau 4šaukštus.
Viską dėjau kaip nurodyta, cukinijas nusunkiau. Kaip ir tikėjausi, su tokiu kiekiu varškės ir sūrio blynai gavosi labai tįstantys, sunkiai apverčiami, sunkiai išimami iš keptuvės. Tešla neatrodė skysta, kai dėjau rekomenduojamus 3 v.š. miltų, netgi buvo tiršta. Po to ridėjau dar miltų, kad gautųsi kažkas normalesnio. Galbūt reikėjo kepti orkaitėje, kitą kartą, jei darysiu, kepsiu būtent taip.
Skonis: su padažu visai nieko, tačiau mėgėjui. Mėgstu daržoves, pieno produktus, todėl man taip vidutiniškai. Toks varškinis-sūrinis-cukininis skonis, kur daugiau jaučiasi sūris ir varškė. Nėra taip skanu, kaip čia giria, tikrai esu valgiusi skanesnių blynų. Bet nėra ir visai neskanu, toks viduriukas, daugiau mėgėjui.
Graikiškas tradicinis padažas vadinasi ne dzadziki, o tzatziki.
Super ,skanu!!!!
O kepant orkaiteje supilti viska i pyrago forma ar kaip? 🙂
Prastas receptas, labai nusivyliau, blynai lipo, reikėjo daug aliejaus, gavosi riebūs, tysalai, neatidirbtas recepas. Gaila. Sugadinti produktai. NEREKOMENDUOJU.
Super skanus blynai! Ačiū!