O kad jau tikrai įtikinčiau, koks įvairus ir spalvingas tas daržovių pasaulis, dalinuosi su jumis puikiu receptu iš naujausios knygos “Beatos virtuvė: daugiau daržovių”. Tai yra tobulos vasaros salotos, kai cukinijų daržuose nors vežimu vežk. Tik aš kalbu apie mažutes, kaip didelis agurkas, o ne mažo šuns dydžio cukinijas… Tuo metu ir pomidorus valgome ne vienetais, o krepšiais, bet galite ruošti tik cukinijas.
Paslaptis yra tokia: cukinijas supjaustome plonomis juostelėmis, tada žaibiškai apkepame keptuvėje, tik greitis tikrai kaip žaibo blykstelėjimas, nes jas reikia tik truputį suminkštinti ir vos vos drėgmę nugarinti.
Kaparėlių užpilas yra pritrenkiantis. Čia aš naudoju dideles kaparių uogas, jas sumalu mažame malūnėlyje su petražolėmis ir bazilikais bei šlakeliu aliejaus ir citrinų sulčių. Jis tirštas, todėl man panašus į pesto padažą.
Dar daugiau receptų,kuriuos gali įveikti kiekvienas rasite mano knygoje „Beatos virtuvė: daugiau daržovių”.
Cukinijų, pomidorų ir kaparėlių salotos
Didelei lėkštei salotų pagaminti reikės:
Kaparėlių pestui:
Gaminimas
Pirmiausia sudorojame cukiniją, o toliau viskas paprasta. Cukinijas daržovių skutikliu supjaustykite juostelėmis.
Cukinijas dėkite į keptuvę vienu sluoksniu ir greitai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Tik minutę – ir viskas, verskite jas į lėkštę, o į keptuvę dėkite kitas.
Pomidorus supjaustykite kaip patinka.
Dėkite į lėkštę pomidorus su cukinijomis.
Kaparėlių pestas:
Paruoškite kaparėlių pestą: petražoles ir bazilikus smulkiai supjaustykite, į nedidelį maisto kombainą berkite kaparius, pilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų bei susmulkintas žoleles ir viską sumalkite. Išeis tiršta košelė, bet kai ją priglausite prie daržovių, padažas suskystės. Jei neturite maisto kombaino, tai kaparių uogas susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir žolelėmis.
Originaliame mano išradimo produktų sąraše pomidorų nebuvo, bet jie čia labai tinka. Niekada neprašausite pro šalį, jei kartu patieksite didelį žalių lapinių salotų dubenį ir paskrudintos duonos. Cukinijas dar galima keisti agurkais, tik, žinoma, jų į keptuvę nesiųskite, tiesiog sumaišykite su kaparių pestu ir pomidorais. Įprastas agurko ir pomidoro duetas tikrai užtrauks naują natą.
neskanu man nepatiko
Neeilinis receptas ir skonis toks gudresnis gaunasi, visai nepabodes, cukinijos suziba naujai. Puiku, labai skaniai buvo suvalgyta.
Labai skanu, ypač patiko kaparėkių pesto. 🙂
super 🙂 labai labai skanu
super 🙂 labai labai skanu
O kur Lietuvoje galima gauti kapario uogų? Ar čia galima naudoti ir konservuotus kaparėlius?
Nuostabios salotos. Darem prie steiko, tai net uzgoze mesos skoni (nors steikas buvo labai kokybiskas). Super!
o kur druska?