Šį receptą atsiuntė Ieva – ta pati sveiką gyvenimą ir maistą mylinti mergina, kuri rašė mano žurnale apie daiginimą, o bloge – apie kombučią. Šį kartą ji siūlo patiekalą, kuris tinka ir mažam, ir dideliam valgytojui. Bet Ieva gal pati papasakos….
Turbūt nerasite žmogaus, kuris nemėgtų makaronų. Aš irgi labai mėgstu, ypač spagečius, dar nuo studentavimo laikų, kai pagrindinis maistas ir buvo – keptos bulvės bei makaronai. Tačiau spagečiai, su visokiais riebiais padažais turi tendenciją nusėsti visokiose nepageidaujamose vietose. Kyla klausimas, o ką daryti?. Nes, na, jeigu norisi…
Kai pradėjau domėtis sveika mityba, vis matydavau užsienio tinklaraštininkų nuotraukose ar video tokius pačius makaronus, tik iš daržovių – dažniausiai cukininjų, morkų ar burokėlių. Kąži kaip juos padaryti, galvodavau. Visa pasaptis specialiame prietaise ar tarkoje, kaip pavadinsi, nepagadinsi – kuri sutarkuoja, išsuka daržoves tokiais ilgais makaronais. Tada belieka tik susiplakti kokį sveiką, skanų padažą ir lengvi pietūs ant stalo. Taigi, įsigijau tą daržovinių „makaronų” pjaustyklę, turbūt nebuvo ne savaitės, kad negaminčiau šių įprastų-neįprastų makaronų. Todėl šiandien ir jums siūlau pamėginti. Nurodyto produktų kiekio užteks dviems porcijoms.
Cukinijų spagečiai su kreminiu avokadų padažu ir vyšniniais pomidorais
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia, imame tą specialią pjaustyklę ir paverčiame dvi cukinijas kalnu makaronų (prieš tai jas reiktų nulupti). Jei tokios pjaustyklės neturite – ne bėda, galima naudoti tarką kuri pjausto daržoves ilgais šiaudeliais. Gautus „makaronus” šiek tiek pabarstome druska, ir išmaišome rankomis. Druska padės išsiskirti sultims, kurias reikia nupilti, kad makaronai nebūtų vandeningi.
Toliau gaminame padažą: smulkiname avokadą su česnaku, išsukam iki vienalytės masės kombaino S formos peiliuku arba galima naudoti kokį rankinį smulkintuvą, aišku, kad galima sutrinti avokadą ir paprasčiausia šakute. Padruskiname ir papipiriname pagal skonį. Aš į tą patį padažą dar sumetu visus galiukus, likusius tarkuojant cukiniją.
Viskas! Užtrukome ne daugiau penkių minučių, o sveiki, skanūs, maistingi pietūs jau yra. Dabar belieka sumaišyti makaronus su mūsų padažu, puošti pusiau padalintais mažyčiais pomidoriukais, dar galima saulėje džiovintų pomidorų pasmulkint ant viršaus – tiekti į stalą ir mėgautis.
Padažą iš šio recepto galima pilti ir ant paprastų spagečių – švelnus ir kreminis jis tiks ir salotoms. Skanaus!
P.S. Spiralinę pjaustyklę daržovėms rasite įvairiose žaliavalgių parduotuvėse.
Šis patiekalas – tikras chameleonas, jį galima visaip kaip adaptuoti ir pritaikyti pagal savo skonį, kad ir keičiant padažą ar įmaišant kitų pjaustytų daržovių. Vaikai nevalgo daržovių? – pabandykit jų taip mėgstamus įprastus spagečius (aš rinkčiausi be glitimo) lėkštėje perpus sumaišyti su cukinijų „makaronais” ir nepagailėkite vyšninių pomidorų – visi vaikai mėgsta apvalius mažučius dalykėlius.
Ir tu cukiniju nereikia apvirti?
Kaip tik visus ingredientus turiu! Ir norejau pasidaryti makaronus is cukiniju! Zinau ka ismeginaiu vakarienei!:)) http://enjoybypaula.wordpress.com
Kur galima rasti tą specialią pjaustyklę Vilniuje?
3 dol tekainuoja ir man jau metus laiko. Parsisiunciau is cia http://m.aliexpress.com/item/2034448843.html
Atrodo viliojančiai ir labia skaniai, ačiū Ievute
O cukiniju nereik pakept? 🙂
uoj geras sugalvojau, kaip avokadą paslėpti. Gi galima sumaišyti su „Tikras italas”. Negalima vaikų apgaudinėti, na bet tai gal ne nuodėmė bus?
Sveiki, gaminau siuos makaronus, deja cukinijos buvo labai karcios. Ka reiketu daryti tokiu atveju? Esu jau susidurusi su karciomis cukinijomis, kai dariau jusu makaronus su feta, kurie vienakart pries tai buvo dieviskai skanus 🙁
Yra speciali rūšis cukinijų ,,Spageti,, . Iš Madrido sėklas parsivežiau. Kai iškepu, kabinu su šakute ir spageciai gaunas
Ar avokado padazas nepatamseja be citrinos?
Sveiki! Tikrai karciu darzoviu nevalgykite. Nuodas! Vokietijoje laikrastyje rase. Vienas pensininkas smarkiai apsinuodijo savo pacio uzaugintu cukiniju ir iskeptu apkepu. Ligoninej mire