Ryški kaip saulė, smagaus citrusinių vaisių skonio cukinijų uogienė tiks ir prie pusryčių blynelių, ir prie sūrių. Galima labai greitai išsivirti pusryčiams arba išsisaugoti receptą, kai cukinijų gausiai jūsų darže užderės.
Svarbiausia, cukinijas nulupkite, stambiau sutarkuokite ir būtinai naudokite „Dansukker“ cukrų uogienėms, nes tada galėsite virti labai trumpai. Tai reiškia, kad cukinijos nesuvirs į košę, išliks traškios ir skanios.
Cukinijų uogienė su apelsinais
Reikės:
Gaminimas
Nuskutame ir plonais šiaudeliais arba burokine tarka sutarkuojame cukinijas (jei cukinijos didelės, reikės išpjauti jų sėklytes).
Sudedame cukinijas į puodą, užpilame citrinų ir apelsinų sultimis, suberiame smulkiai tarkuotas žieveles, „Dansukker“ cukrų uogienėms bei maltą imbierą ir užverdame.
Kai pradeda burbuliuoti, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir paverdame vos 10–15 minučių. Išpilstome į švarius iškaitintus stiklainius, užsukame ir paliekame visiškai atvėsti.