Nuostabiai skanus, šiek tiek lazanija apsimetantis lietinių blynų apkepas, įdarytas daržovėmis ir pievagrybiais. Jis toks skanus, kad negalėsite atsivalgyti!
Daržovėmis įdaryti apkepti lietiniai blyneliai
Lietiniams:
Įdarui:
Padažui:
Gaminimas
Kepame lietinius:
Pirmiausia gaminame lietinių tešlą. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su druska. Įpilame lydyto sviesto,trečdalį nurodyto kiekio vandens, suberiame VISUS miltu ir užmaišome tirštą tešlą. Maišome, kol nelieka nė vieno gumulėlio. Pabaigoje supilame likusį vandenį ir gerai išmaišome. Paliekame tešlą pabrinkti apie 20 minučių.
Laikas kepti lietinius. Išbrinkusi tešla turi priminti riebios grietinėlės konsistenciją. Jei reikia, galima praskiesti trupučiu vandens. Gerai įkaitintą keptuvę patepame trupučiu sviesto ir kepame lietinius ant abiejų pusių. Turėtų išeiti apie 12-13 lietinių blynų.
Gaminame įdarą:
Gerai įkaitntoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame smulkiai supjaustytus porus, burokine tarka sutarkuotas morkas, smulkintus pievagrybius ir kopūstus, kol daržovės suminkštės ir truputį paskrus. Daržoves pagardiname druska, kmynais ir smulkiai sutarkuotu česnaku bei muskato riešutu. Daržovės pabaiogoje neturi tapti koše – tegu daržovės išlaiko šiek tiek tvirtumo ir kramtymo džiaugsmo.
Formuojame apkepą:
Įkaitiname orkatę iki 180 laipsnių. Į kiekvieną iškeptą lietinį blyną dedame po 1-2 kupinus šaukštus daržovių įdaro ir susukame. Susuktus lietinius klojame į kepimui orkaitėje atsparų indą vieną šalia kito.
Gaminame padažą. Išplakame kiaušinį su grietine ir trupučiu druskos, saujele smulkiai tarkuoto sūrio ir dosniu žiupsniu smulkintų krapų. Gautą padažą užpilame ant susuktų lietinių blynelių. Ant viršaus beriame dar truputį tarkuoto sūrio ir kepame apie 20-30 minučių.