Oi, kaip sveika ir skanu, gaivu net. Rytietiški aromatai ir skoniai man labai patinka. Valgiau pietums ir ilgai dar valgyti nesinorėjo, nes tofu maistingas, pilnas baltymų, o dar jei pačių pasigamintas… Ir kruopos, žinoma – pilnas komplektas. Daržoves laisvai galite keisti, dėti grybų, pupelių, žirnių, cukinijų, na, kas darže ar lauke jau auga. O čia dariau iš to, kas buvo šaldytuve.
Tofu su daržovėmis truputį rytietiškai
Reikės:
Gaminimas
Supilame stiklinę bulgur’o kruopų į puodą, užpilame 2 stiklines vandens ir užverdame. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, išjungiame ugnį, uždengiame dangčiu ir paliekame, kad pilnai išbrinktų. Išvirusias kruopas galite sumaišyti su aliejumi ar trupučiu sviesto. Pagardiname druska.
Pasiruošiame tofu sūrį. Nusausiname tofu popieriniais rankšluoščiais, kad būtų sausas. Supjaustome sūrį kubeliais ar norimo dydžio/formos gabaliukais. Pabarstome druska, sojų padažu, sezamo aliejumi ir paliekame „pasimarinuoti” bent 15 minučių.
Nutarkuojame morką ir supjaustome griežinėliais. Taip pat supjaustome agurką. Į lėkšutę suberiame kukurūzų krakmolą, įberiame šiek tiek druskos, pamaišome. Pasimarinavusį tofu dar kartą nusausiname popieriniu rankšluoščiu ir kiekvieną kubelį apvoliojame krakmole.
Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir apkepame, kol gražiai paruduoja. Atidedame, kol pasiruošime daržoves.
Salotas pakepiname ant keptuvės kelias minutes, kad suminkštėtų. Morkas suberiame į keptuvę, įpilame sezamų aliejaus ir sojų padažo ir lengvai apkepiname, kad būtų traškios ir šiltos.
Dedeme į lėkštės dugną salotas, beriame bulgur’o kruopas, tada dedame morkas, agurkus, tofu sūrį ir pabarstome sezamo sėklomis. Užlašiname truputį citrinos sulčių.
Sveika Beata. Norejau paklaust niekada nebandei aliejaus pilti alyvuogiu, o ne sezamu.
labai skanu bandziau daryti
😀
Sveiki Beata,
Norejau paklausti kur galima rasti tofu sūrio ir bulgur’o kruopų? 🙂
Ar galima vietoje sezamų aliejaus naudoti migdolų? Ačiū.
Ar galima bulguro kruopas pakeisti kokiomis kitomis?