Spausdinti

Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu — greičiau paruošiamas ir liesesnis nei tradicinis su aviena, tačiau ne mažiau skanus. Ryžiai išbrinksta ekologiškame „Maggi“ jautienos sultinyje, todėl šis plovas tampa dar skanesnis, sodresnio skonio. 

Daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu

0
komentarai
5
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 galvos česnako
1 didelio svogūno arba dviejų mažesnių
2 didelių morkų
2 skirtingų spalvų paprikų
1 skardinės konservuotų avinžirnių
800 ml ekologiško „Maggi“ jautienos arba daržovių sultinio
400 g ilgagrūdžių ryžių
400 g jautienos kumpio
1 šaukštelio kuminų sėklų
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 aitriosios paprikos
150 ml aliejaus
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Jautienos kumpį supjaustome plonomis juostelėmis. Svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis, o morkas – mažais šiaudeliais.

2

Į keptuvę pilame aliejų ir laukiame, kol jis gerai įkais. Tuomet suberiame jautienos juosteles ir apkepame.

3

Apkeptą jautieną ištraukiame ir į likusį aliejų suberiame svogūnus, pakepame juos iki auksinės spalvos, ten pat dedame morkas ir paprikas. 5 minutes pakepame nemaišydami.

Reklama
41011
4

naudoti orkaitėje tinkamą kepimo indą su dangčiu suverčiame keptą jautieną ir daržoves, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Pasigaminame „Maggi“ sultinio – jo reikia tiek, kad viską apsemtų. Įmerkiame nepjaustytą aitriąją papriką ir česnako galvą su nulupta viršutine luobele. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir troškiname apie 15 min.

5

Viskam išsitroškinus suberiame nusunktus konservuotus avinžirnius ir dar pamaišome.

6

Ryžius kelis kartus perliejame šaltu vandeniu, kol nuo jų nubėgantis vanduo taps skaidrus. Ant patroškintų daržovių ir jautienos užberiame sluoksnį ryžių. Užpilame dar karšto „Maggi“ sultinio (pilame maža srovele, kad nesudarkytų ryžių sluoksnio). Sultinio reikia tiek, kad jo būtų 3–4 cm virš ryžių.

7

Kepimo indą uždengiame ir dedame į orkaitę 25–30 minučių. Kad ryžiai tolygiai išvirtų, vieną kartą kepdami puodą atidengiame ir juos pamaišome, bet neliečiame mėsos ir daržovių sluoksnio.

8

Plovui išvirus viską išmaišome ir leidžiame pastovėti dar bent 15 minučių.

Ingredientai
Patarimas

Taip pat galite naudoti ir ekologišką „Maggi“ daržovių sultinį. Mes šį plovą ruošėme orkaitėje, tačiau visus žingsnius galima atlikti ir puode virš laužo — svarbu, kad puodas turėtų dangtį.

Alternatyva
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai skanu!!! Nors ir ir ne orkaitėje gaminau, bet gavosi labai skanus plovas. Viskas tobulai suderinta. Ačiū už gerą receptą.

  2. Labai skaniai išėjo 🙂 tiesa, gaminau ne orkaitėje. Mano vyras buvo sužavėtas. Valgėm keletą dienų nes gavosi didelė porcija. Gaminsim nekart!

  3. Jautiena gavosi guminė, turbūt, nemoku kepti?
    Valgoma, bet nebuvo tokio skonio labai. Gal mažai prieskonių įdėjau.

    Bandysiu kada dar kartą su kitokia mėsa. Gal gausis.

Rašyti komentarą