Spausdinti

Viso grūdo ruginiai miltai tinka ne tiktai duonai, bet ir kepiniams. Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins per pusryčius, juos galima neštis ir į iškylą gamtoje ar valgyti kaip bandelę prie sriubos. Tarkuota cukinija suteikia kepiniams su ruginiais miltais lengvumo ir gaivumo. Rupi šių keksiukų tekstūra labai gerai dera su tokiais priedais kaip sūris ir saulėje džiovinti pomidorai.

Daržoviniai keksiukai su viso grūdo ruginiais miltais

0
komentarai
4

Reikės:

120 g viso grūdo ruginių miltų „Malsena"
120 g kvietinių miltų
100 g sviesto (arba 100 ml aliejaus)
50 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g fetos
1 nedidelės cukinijos
3 kiaušinių
1 šaukšto grietinės
saujos saulėje džiovintų pomidorų
1 šaukštelio raudonėlio
1,5 šaukštelio sodos
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dideliame dubenyje kiaušinius išplakame su šaukštu grietinės ir dosniu žiupsniu druskos. Tuomet pamažu pilame ir įplakame ištirpintą sviestą arba aliejų. Įberiame šaukštelį raudonėlio.

2

Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda, beriame į kiaušinių plakinį vis maišydami, kad neliktų gumuliukų.

3

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir įmaišome į tešlą.

Reklama
41011
4

Į ją dedame ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, beriame tarkuotą sūrį ir gabalėliais sutrupintą fetą.

5

Pilame į keksiukų formeles. Kepame 180 °C orkaitėje 30-35 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą