Viso grūdo ruginiai miltai tinka ne tiktai duonai, bet ir kepiniams. Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins per pusryčius, juos galima neštis ir į iškylą gamtoje ar valgyti kaip bandelę prie sriubos. Tarkuota cukinija suteikia kepiniams su ruginiais miltais lengvumo ir gaivumo. Rupi šių keksiukų tekstūra labai gerai dera su tokiais priedais kaip sūris ir saulėje džiovinti pomidorai.
Daržoviniai keksiukai su viso grūdo ruginiais miltais
Reikės:
Gaminimas
Dideliame dubenyje kiaušinius išplakame su šaukštu grietinės ir dosniu žiupsniu druskos. Tuomet pamažu pilame ir įplakame ištirpintą sviestą arba aliejų. Įberiame šaukštelį raudonėlio.
Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda, beriame į kiaušinių plakinį vis maišydami, kad neliktų gumuliukų.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir įmaišome į tešlą.
Į ją dedame ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, beriame tarkuotą sūrį ir gabalėliais sutrupintą fetą.
Pilame į keksiukų formeles. Kepame 180 °C orkaitėje 30-35 min.
O ar būtų galima miltus pakeisti gluten free miltais? Ar gautusi pakankamai gera tešla?
Sveiki!
Ar galima pridėti vištienos faršo į keksiukus? Noriu keksiukų su mėsa 🙂