Čia mano Tomas užvakar sako – norėčiau daržovių apkepo. Pradėjo vardinti viską, ko nori, ir t. t. Jis, tiesa, visai draugiškai sutiko mano mėsos nevalgymo akciją ir mielai valgo vegetariškus arba žuvies dalykus. Tai štai, iškepiau daržovių apkepą. Tikrai labai skanus išėjo. Aš į jį pažiūrėjau pro lazanijos prizmę. Tai yra pastos lakštų nėra, vietoj jų – bulvės, viską suklijuoja sūrio padažas su grybais, ir dar tarpuose prisimaišo brokoliai, morkos ir pastarnokai.
Daržovių apkepas
Apkepui:
Padažui:
Gaminimas
Bulves išverdame su lupenomis, nulupame ir supjaustome riekelėmis.
Morkas ir pastarnokus nulupame ir apverdame (apie 10 min) ir kai truputį atšąla, supjaustome lazdelėmis ar kaip norime.
Brokolį nuplauname ir supjaustome postambiai.
Padažui smulkiai pjaustytą svogūną pakepiname svieste, šalia sudedame supjaustytus grybus.
Kai grybai truputį suminkštėja, apkepa, sudedame prieskonius: gerą žiupsnelį čiobrelio, raudonėlio, lauro lapų porą, pipirų ir druskos.
Dedame miltus, pamaišome, kol viskas susivelia į košę.
Tada pilame pieną ir kaitiname, kol sutirštės.
Galiausiai įdedame petražolių ir saują sūrio.
Belieka viską susluoksniuoti į indą. Dedame sluoksnį bulvių, morkų, pastarnokų ir brokolio. Viską užpilame padažu. Gaunasi, berods, trys sluoksniai – užbaigiame padažiuku.
Šauname į karštą orkaitę (apie 190˚C) kokioms 30 min.
Dariau ir labai patiko. Tikrai skanu. Net dabar pagalvojus seilės tysta. Ačiū už receptą.
Siek tiek „paturbinau” nes, maniskis neprijaucia mesos nebuvimui, tad idejau kalakutienos 😉 Patekalas PUIKUS gavos 🙂 Aciu uz recepta!
gaminau. labai patiko. gardu, paprasta, sveika 🙂 rekomenduoju visiems 🙂 ačiū, Beata. tu nuostabi! 🙂
Labai gers dalyks. Greit i lengvai padaroms ir sknus