Jei mėgstate bulvinius blynus, šie irgi taps mėgstamiausiais. Sotūs, maistingi, praturtinti daržovėmis, pilni gerųjų skaidulų. Pamaitins visą minią. Naudokite daržoves, kurias turite ir kurias mėgstate labiausiai, gardinkite grybais, įtarkuokite fermentinio ar įtrupinkite ir fetos sūrio. Skaniausi su jogurtu, grietine ar varškės padažu su krapais.
Daržovių blynai su sūriu
Reikės:
Gaminimas
Sutarkuojame visas daržoves smulkia tarka (ne burokine). Porą smulkiai supjaustome, pasmulkiname baziliko lapelius. Įmušame kiaušinius, įberiame druskos, šviežiai maltų pipirų ir išmaišome. Beriame miltus, gerai išmaišome.
Keptuvę įkaitiname. Pilame porą šaukštų aliejaus, palaukiame kol jis įkais ir dedame po šaukštą tešlos, paspaudžiame šaukštu iš viršaus. Kepame ant vidutinės kaitros, kad gražiai ir tolygiai apskrustų, apverčiame ir gerai pakepiname ir kitą pusę. Aliejaus perteklių nugeriame popieriniu rakšluosčiu.
Svarbu atminti, kad šie blynai labai daržovingi ir jiems reikia laiko iškepti. Todėl kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kad nesudegtų.
Labas vakaras, norėjau pasiklausti ar reikia iš tešlos nupilti skystymą?
Žiūrint į nuotrauką netrodo blynai kuriuos norisi išsikepti, kyla klausimas, ar verta šį retcepta publikuoti viešoje erdvėje.
Ar galima rizikuoti tarkuoti su burokine tarka?
Miela Beata, labai skaniai atrodo jusu blynukai.
Noreciau ju pakept savo 1,4metu vyrukui. Tik kyla klausimas ar bus ne per riebu. Kadangi jau minciu truksta su maisto ruosyba, pamaniau gal butu galima juos kazkaip orkaiteje pakept?
Skyscio nenupyliau (nepaskaiciau komentaru ruosdama), tad idejau pora saukstu daugiau miltu (dejau pilno grudo). Labai skanu! Dekinga uz paprasta, bet gardu recepta.
Beata, nuostabūs blynukai, ačiū už receptą