Spausdinti

Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir avižinių dribsnių trupiniais, tada visiškai apskrudinami. Jei jūsų šeimoje yra vegetarų, šis asorti jiems bus nuostabus pagrindinis patiekalas.

Daržovių gratinas su traškia riešutų ir avižų plutele

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 nedidelės cukinijos
4 mažų ar 2 didelių morkų
2 obuolių
1 saliero šaknies
5 šaukštų šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
2 kupinų šaukštų medaus
6 čiobrelių šakelių
2 šaukštų obuolių acto
druskos
pipirų

Trupiniams:

200 g avižinių dribsnių
100 g kietojo parmezano tipo sūrio
70 g lazdynų riešutų
50 g minkšto sviesto
žiupsnio druskos
pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.

2

Daržoves supjaustome: salierą ir morkas pjaustome mažesniais gabaliukais, cukiniją ir obuolius – didesniais, nes jie iškeps greičiau.

3

Ant daržovių pašlakstome aliejaus, pašildyto medaus (jei jis buvo kietas), pasūdome, pagardiname pipirais, sumetame čiobrelių šakeles. Rankomis gerai pavoliojame daržoves prieskoniuose.

Reklama
41011
4

Daržoves suberiame į erdvesnį kepimo indą (kad jų sluoksnis būtų plonas) ir šauname į orkaitę kepti 45 minutes, kad suminkštėtų ir apskrustų.

5

Riešutus pasmulkiname peiliu ar virtuviniu kombainu, sutarkuojame sūrį.

6

Avižinius dribsnius pirštais pertriname su sviestu, parmezanu ir riešutais, kad susidarytų rupūs trupiniai.

7

Trupinius užberiame ant šiek tiek paskrudusių daržovių ir kepame dar apie 20 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą