Daržovių ir bulvių karis
Reikės:
Gaminimas
Daržoves dedam į puodą ir išverdam. Bulvės ir morkos verda ilgiau, negu kalafioras, tai jas dedam į puodą anksčiau.
Svogūną supjaustom, pakepinam aliejuje, kai suminkštėja, įdedam smulkino česnako keletą skiltelių, leidžiam jiems truputi pakepti minutę ir pastumiam viską į šoną ir į tą pačią keptuvę, į karštą aliejų dedam kupiną šaukštelį kumino sėklų ir garstyčių grūdelius, leidžiam jiems truputį pakepti aliejuje, kad pradėtų skleisti aromatą ir truputį pokšėti. Tada dedam kitus prieskonius: pusę šaukštelio ciberžolės/turmeric, tiek pat arba truputį daugiau maltos kalendros, malto kumino, paprikos ir čili pipiro. Prieskoniai karštam aliejuje „atsigauna” ir paskleidžia visą aromatą, tada greitai pamaišom.
Dedam bulves ir morkas (pjaustytas), viską lengvai pamaišom, leidžiam daržovėm apkepti ir „susidraugauti” su prieskoniais, tada dedam kalafiorą, vėl leidžiam kalafiorui sušilti kartu su kitom daržovėm.
Supilam kokoso pieną, pasūdom ir ant mažos ugnies leidžiam viskam apie dešimt minučių pasitroškinti. Pabaigoje, prieš valgant, dar citrinos skiltelę išspaudžiam į troškinį. Labai paprasta, sveika ir skanu…
Jei norim greičiau, tai minėtas daržoves (išskyrus svogūną), išsiverdam prieš tai vandenyje iki vidutinio minkštumo, na, kad beveik išvirusios būtų. Na, o jei turim laiko, tai dedam jas nevirtas ir lėtai troškinam ant mažos ugnies.