Daržoves valgyti tikrai sveika, o šitaip susluoksniuotos ir iškeptos daržovės su sūriu – tikras gardumynas. Kas gali atsispirti daržovėms su mocarela? Baklažanas, konservuoti pomidorai patiekalui suteikia nekasdieniško skonio, todėl šis daržovių apkepas drąsiai gali būti šventinio stalio dalimi. ypač turėtų nudžiugti vegetarai. Galite valgyti ir su šviežiomis salotomis. Tikras daržovių mėgėjų rojus.
Daržovių sluoksniuotinis – tegul bus šventinis
Reikės:
Gaminimas
Pirmiausia, pasiruošiame daržoves. Bulves nuskutame ir šiek tiek apverdame pasūdytame vandenyje, bet neišverdame iki galo. Atvėsusias supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Cukiniją, baklažaną ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
Baklažanų ir cukinijų griežinėlius apkepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Kepti teks dalimis.
Įkaitintoje keptuvėje apkepame smulkiai pjaustytus svogūnus. Tada beriame pievagrybius ir kepiname, kol nugaruos išsiskyrę skysčiai ir grybai šiek tiek apskrus. Pagardiname druska ir pipirais.
Atskirame dubenyje išgriebiame konservuotos pomidorus ir juos šiek tiek pasmulkiname šakute, beriame druskos, pipirų ir raudonėlių. Išmaišome.
Mocarelos sūrį sutarkuojame stambia tarka.
Imame gilų kepimo indą, patepame aliejumi ir dugne klojame bulvių griežinėlių sluoksnį, pabarstome druska ir pipirais. Dedame kelis šauktus pomidorų masės ir tolygiai paskirstome. Beriame saują ar dvi mocarelos. Tada meiliai išdėliojame baklažanų griežinėlius, vėl beriame mocarelos sluoksnį, tada – grybų ir svogūnų sluoksnį, vėl beriame dosnią mocarelos saują ar dvi. Tuomet klojame cukinijų griežinėlius ir šaukštu pašlakstome pomidorais. Užbaigiame dosniai apiberdami likusiu mocarelos sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.
Kepame įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
Kokia itališkų žolelių mišinio sudėtis? Paprastai mišinius pasidarau pati 🙂
niam, būtinai kepsiu
Atrodo tikrai skaniai, šiandien gaminsim vakarienei.
Atrodo labai sauniai ir skaniai
Super receptas, reiks išbandyti. tik nelabai supratau kaip ten su tais svogūnais… Antrame punkte rašoma, kad supjaustome svogūnus pusžiedžiais, o ketvirtame punkte rašoma, kad keptuvėje pakepame smulkiai supjaustytus svogūnus 🙂 kuris punktas teisingas?
Norejau paklaust ar tikrai butina darzoves apkepti keptuveje?!kepimo laikas orkaiteje pakankamai ilgas turetu ir to pakakri. Ar kazkokia itaka skoniui?nes niekada nekepinu nei cukiniju nei baklazanu kai darau apkepus…
Geras patiekalas ne tik vegetarams bet ir gurmanams…butinai gaminsiu!
Geras patiekalas ne tik vegetarams bet ir gurmanams…butinai gaminsiu!
As ir galvoju, ar ne per daug – apkepinti, po to dar kepti, negyvas jau patiekalas, du kartus termiskai apdorot, vitaminu nelieka.
Labai skanus patiekalas, net vyras, kuris be mėsos neįsivaizduoja maisto, paprašė pakartoti.
Labai skanus patiekalas. TIkrai sventiskas.
Na nesupykite, bet patiekalas tikrai nevykes…net gaila buvo sitiek produktu. Toks jausmas, kad pusgaminis…ir bulves nedera cia…grybai sakyciau taip pat…truksta makaronu ar kazko. Tokia tarsi koncervuota makaluze. dariau viska pagal recepta. Patarciau negaisti laiko su siuo patiekalu. Beata nesupykite, bet nezinau, kaip jums buvo skanu…
P.S. Siaip gaminu lab daug, kas diena bis prie puodu.
Šaunus receptukas. Visiem labai patiko ir net recepto prašė 🙂
Labai nice patiekaliukas, tik man skyscio nemazai visai gavosi.
Bet shiaip kartosiu butinai!
Labai skanus. Tiko ir patiko mano vyrui…
Tik va galvoju ar orkaitej su fenu nereiktu kept 170 lqipsniu temperaturoje..? Suris ant virsaus gavosi labai jau rudas, o kepiau siek tiek maziau nei valanda.