Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis su moliūgo kubeliais ir viską vainikuojančiu sūriu. Daugiaryžiui sūris ypač svarbus, nes jis yra paskutinis ir galingiausias akcentas visam patiekalo skoniui. O dvylika mėnesių brandintas „Jubiliejinis 1934″ išsiskiria ne vien kietumu ar ryškiu skoniu, bet ir daugialypiu charakteriu, kurio ypatybės priklauso net nuo tarkavimo būdo: smulkiai ar drožlėmis.
Daugiaryžis su moliūgais
Reikės:
Gaminimas
Supjaustome porus kubeliais. Moliūgus nulupame ir taip pat supjaustome nedideliais kubeliais (0,7-1 cm). Prikaistuvyje storu dugnu ištirpiname sviestą ir nustatę mažą kaitrą pakepame porus, kol taps permatomi, bet neapskrudiname.
Į pakepintus porus suberiame moliūgų kubelius ir pakepiname 5-6 minutes.
Suberiame ryžius, išmaišome ir pakaitiname 2-3 minutes. Stebime, kad mišinys neapskrustų, o tik lengvai troškintųsi. Supilame vyną, išmaišome ir kaitiname, nustatę mažą kaitrą, kol vynas išgaruos. Nuolat maišome.
Mažomis porcijomis pilame daržovių nuovirą. Skysčiui išgaravus, pilame kitą nuoviro porciją. Daugiaryžio ryžių paviršius turi būti minkštas, bet vidus kietokas.
Suberiame tarkuotą „Jubiliejinį” sūrį, išmaišome. Paragaujame, įberiame druskos.
Šalavijų lapelius pakepiname įkaitintame aliejuje, nusausiname ant popierinio rankšluosčio. Prieš patiekdami, pabarstome šalavijų lapeliais, šviežiai grustais juodaisiais pipirais ir drožlėmis tarkuotu „Jubiliejiniu” sūriu.
labai megstu risotto! ypac su grybais! Su moliugais nesu bandzius, bet speju rudeni ismegint reikes! http://enjoybypaula.com
Sveiki,
Labai skaniai atrodo, bandysiu. Tik klausimas – o gal galima vyną pakeisti kuo kitu, nealkoholiniu, kad ir vaikas galėtų valgyt?
Sveiki, o kokie yra daugiaryziui tinkami ryšiai? Niekada neesu panasaus patiekalo gaminusi, tai kiek suprantu ryšiai turi būti ne virti ir vis virs su nedideliu kiekiu sultinio? O sultinys turi visus ryšius apsemti?