O dievai kaip čia skanu – traški plona tortilija, saldi kriaušė ir pikantiškas viską apjungiantis bri sūris. Kai norisi kažko saldaus ir šilto, o spintelėje guli „Santa Maria“ tortilijų pakuotė, prisiminkite šį receptą. Ilgai neužtruksit, tiks ir ilgiems savaitgalio pusryčiams ir tingiai popietei prie vyno taurės. Beje, „Santa Maria“ tortilijos be konservantų, todėl pirkite tiek, kad spėtumėt suvartoti per jų galiojimo laiką. O atidarę pakuotę, geriau ją visą ir sunaudokite.
Desertinė kesadilija su kriaušėmis, cinamonu ir bri sūriu
Reikės:
Gaminimas
Siunčiame nuluptas ir griežinėliais supjaustytas kriaušes kelioms minutėms į įkaitintą orkaitę (200C griliaus rėžimu), galime prieš kepima šiek tiek pabarstyti cukrumi. Jokiu būdu ilgam neatsitraukiame nuo orkaitės, nes jos gali labai greitai sudegti. Po 4-5 minučių išimame iš orkaitės, atidedame trumpam atvėsti.
Supjaustome bri sūrį nedideliais gabalėliais. Imame „Santa Maria“ tortiliją, ant jos paviršiaus dėliojame sūrį (nebūtinai turi uždengti visą paviršių), ant viršaus – keptas suminkštėjusias kriaušes ir beriame žiupsnelį „Santa Maria“ cinamono ir vos vos druskos – tai pagerins bendrą skonį. Klojame ant viršaus kitą tortiliją, gerai paspaudžiame.
Įkaitiname keptuvę, ištirpiname šaukštelį sviesto ir siunčiame tokį didelį dvigubą suklijuotą blyną į keptuvę. Kepame apie 4 minutes, kol apačia taps gražiai auksinė ir sūris kesadilijos viduje ims lydytis. Tada mentelių ar lėkštės pagalba apverčiame ir kepame dar tiek pat, kad ir antroji pusė gražiai apskrustų, viskas galutinai sušiltų.
Patiekiame kesadilijas perpjovę į 6 ar 8 dalis, galima skanauti su trupučiu grietinės.
Papuolė į mano patiekalų kategoriją – dievų maistas. Labai skanu!
Išbandėm,tikrai labai skanu
Sveiki:) koki dar sūrį būtú galima naudoti?