Čia kažkada, kai buvau Lietuvoje, padarėm šaunų barbekiu, o mano mylimiausias pasaulio Martynas atsinešė tokių plonų kiaulienos dešrelių iš, berods, Rimi nupirkęs. Labai skaniai ir greitai jos iškepė ant grilio. Tikrai labai skanios tos dešrelės. Čia, UK, tokios vadinasi chipolatas. Plonos kiaulienos dešrelės, jos būtinai figūruoja ant kalėdinio stalo, šalia kalakuto, šoninėje apvyniotos. Dažniausiai, tai mes jas orkaitėje paprastai iškepame, o va praėjusią savaitę padariau tokių dešrelių troškinį su pipirais. Pietums jas valgėme tiesiog su pasta / makaronais kažkokiais, berods, tagliatele buvo. O kas liko, tai prieš vakarienę čiabatą supjaustėm, paskrudinom, česnaku patrynėm, alyvuogių aliejum palaistėm ir tuo troškiniu (jau atšalusiu) apdėjom, rukola pabarstėm, balzamiko actu palaistėm – tikras skanumėlis/užkandėlis išėjo. Taigi, įvairiapusiškai panaudojamas dešrelių ir saldžių pipirų troškinys TAU, Martynai 🙂
Dešrelių ir paprikų troškinys
Reikės:
Gaminimas
Kiaulienos dešreles nukirpti viena nuo kitos, išdėlioti ant skardos ir į karštą 200 C orkaitę apie 35-40minučių. Kol dešrelės kepa, pasidarom pipirų ir pomidorų reikalą.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje lengvai, tada sudėti smulkintą česnaką. Tada pipirus pjaustytus juostelėmis ir prieskonius. Pakepinti dar lengvai apie 5 minutes, tada sudėti sutarkuotą obuolį ir užpilti pomidorais. Supilti actą.
Dabar viską patroškinti ant nedidelės ugnelės apie 20 minučių.
Kai dešrelės jau iškeps, jas supjaustyti į kelias dalis ir suversti į puodą su pomidorų ir pipirų troškiniu, nepamiršti, žinoma, druskos ir pipirų.