Reikės:
Gaminimas
Puode ištirpinti sviestą, sudėti supjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką ir pakepti kol taps minkšti ir auksiniai.
Atskirame dubenyje gerai išmaišyti sultinį ir miltus ir supilti į svogūnus ir morkas. Supilti pieną, kmynus, druską ir pipirus.
Maišant virti ant mažos ugnies maždaug penkias minutes kol ksytis sutirštės.
Palaipsniui dėti tarkuotą sūrį, kad sūris pradėtų lydytis.
Dažnai maišant ir neleidžiant skysčiui užvirti, sudėti pjaustytą riekėlmis dešą (nors aš ją kepu kartu su svogūnais) ir supilti alų. Pavirti, kad sriuab tolygiai sušiltų.
Patiekti su lietuviška duona su kmynais.
Ar tik neisgerus likusi alu rasei si recepta ? 🙂 klaideliu nemazai…..
Pirma karta nusivyliau Beatos receptu,visas puodas sriubos į šiukšlių dėžę iškeliavo:( Kas gali šilto alaus skonio sriuba valgyt brrrr … Dar karta tikrai virsiu,bet alų paliksiu ramybėje, nes sūrio sriuba labai skani buvo,iki supilant alų .
Pati sriuba iki alaus tikrai nereali buvo,sendien virsiu,labai skani sūrio sriuba!
pasiskaiciau, uzsinorejau,alaus nepyliau ir tikrai cepsedami valgem:-) laaabai skanu