Spausdinti

Yra tokios amerikiečių mėgstamos vadinamosios kapotos salotos. Prilyginčiau jas mūsų naminei mišrainei, nes tas kapotas salotas Amerikoje visi žino, visi jas ruošia ir valgo įvairiausiomis progomis.
Paruošiamos visai paprastai – jų pagrindas romaninės salotos smulkiai supjaustomos ir sumaišomos su kitomis daržovėmis, pupelėmis, kukurūzais, kiaušiniais ir kokia nors mėsa. Padažas būtinai turi būti kreminis.
Siūlau lietuvišką amerikietiškų salotų variantą iš to, ką turite šaldytuve ar spintelėje. Kukurūzus galite naudoti šaldytus, jie saldesni nei konservuoti. Be to, suvartosite tik tiek, kiek reikia, o jei atidarysite skardinę, tai tikriausiai visą jos turinį ir sukirsite.
Mėsa tinka įvairi – jei rinksitės pirktinį virtą kumpį, tai įdėmiai peržiūrėkite etiketę, kad jame nebūtų nereikalingų ir nevertingų priedų, pavyzdžiui, cukraus ar sojų baltymų. Mėsa tegul būna mėsa.

 

Didysis draugas iš Amerikos, arba Kapotos salotos

0
komentarai
4
Porcijos
1 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Salotoms

0,5 romaninių salotų gūžės arba apie 150 g mėgstamų salotų lapų
50 g (maždaug 2 šaukštų) konservuotų raudonųjų pupelių
50 g šaldytų arba konservuotų kukurūzų
6 mažų pomidoriukų
1 mažo agurko
1 kietai virto kiaušinio
100 g virto kumpio arba virtos kalakutienos ar vištienos

Padažui

1 šaukšto graikiško jogurto
2 šaukštų raudonojo arba baltojo vyno acto
0,5 šaukštelio česnakų granulių arba 1 skiltelės smulkinto česnako
1 šaukšto majonezo
žiupsnelio druskos
žiupsnelio šviežių ar džiovintų petražolių
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Smulkiai supjaustome salotas. Agurką perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais, pomidorus perpjauname per pusę.

2

Kumpį supjaustome kubeliais ar juostelėmis. Virtą paukštieną galite suplėšyti. Į lėkštę ar indelį dedame salotas, agurkus, pomidorus, suberiame pupeles ir kukurūzus (jei naudojate šaldytus, apvirkite juos vandenyje 2–3 minutes), kumpio gabalėlius.

3

Padažui sumaišome visas jo sudedamąsias dalis ir atidedame atskirame indelyje.
Prieš valgydami užpilame padažu ir sumaišome.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai geros salotos. Puikus receptas. Mano vyras siandien gavo vakarienei ir net keleta kartu valgydamas gyre (nutinka tik tada, kai patiekalas tikrai yra isskurtinis). Salotu lapus, beje, nepjausciau, tik suplesiau (atleiskite uz lyrini nukrypima, broliai amerikieciai 🙂 ). Naudojau parukyta kiaulienos schinken. Nekantrauju pasigaminti ir vel.

Rašyti komentarą