Ši gira – gaivi ir tikrai nesaldi, dideliems saldėsių mėgėjams siūlyčiau cukraus dėti šiek tiek daugiau.
Dar spėsite girą pasigaminti iki Velykų. Jei giros butelių liks po Velykų – ji tiks tik suaugusiems;)
Duonos gira su mėtomis pagal Telyčėnus
Reikės:
Gaminimas
Juodos duonos kriaukšles užpilame karštu virintu vandeniu ir paliekame 6 valandoms.
Po 6 valandų-nukošiame.
Dedame ištirpintas mieles, cukrų, razinas, šviežių mėtų šakeles. Ir paliekame dar ~12 valandų kambario temperatūroje, kad rūgtų.
Į butelius dedame po pora razinų, pilame girą ir pamirštame ją 3 dienas.
Jei neturite juodos duonos kriaukšlių, galima juodą ruginę duoną supjausčius plonomis riekelėmis padžiovinti ir apskrudinti orkaitėje.
Man atrodo šitas receptas iš knygos”Gustavo receptai”