Spausdinti

Ši gira – gaivi ir tikrai nesaldi, dideliems saldėsių mėgėjams siūlyčiau cukraus dėti šiek tiek daugiau.
Dar spėsite girą pasigaminti iki Velykų. Jei giros butelių liks po Velykų – ji tiks tik suaugusiems;)

Duonos gira su mėtomis pagal Telyčėnus

0
komentarai
1
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

~10 litrų vandens
0,8 - 1 kg juodos duonos kriaukšlių
25 g mielių
200 g cukraus
0,5 stiklinės razinų
25 g šviežių mėtų
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Juodos duonos kriaukšles užpilame karštu virintu vandeniu ir paliekame 6 valandoms.

2

Po 6 valandų-nukošiame.

3

Dedame ištirpintas mieles, cukrų, razinas, šviežių mėtų šakeles. Ir paliekame dar ~12 valandų kambario temperatūroje, kad rūgtų.

Reklama
41011
4

Į butelius dedame po pora razinų, pilame girą ir pamirštame ją 3 dienas.

Ingredientai
Patarimas

Jei neturite juodos duonos kriaukšlių, galima juodą ruginę duoną supjausčius plonomis riekelėmis padžiovinti ir apskrudinti orkaitėje.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą