Super paprastai paruošiamas, gardus pikantiško skonio užkandis. Petražolės dalijasi žiemą taip išsiilgtu gaivumu, o spanguolės paryškina skonį ir suteikia paslaptingumo. Tik būtinai pasilikite šiek tiek laiko sūriams pašaldyti. Patiekti galite su sūriais trapiais sausainiais.
Fetos ir ožkų pieno sūrio rutuliukai
Reikės:
Gaminimas
Ruošiame rutuliukus: visus tris sūrius gerai išsukame dubenyje. Įberiame šviežiai maltų pipirų ir paragaujame, ar jūsų skoniui užtenka sūrumo. Sūrių mišinį kišame į šaldytuvą arba šaldiklį, jei svečiai greitai rinksis. Iš šalto sūrio bus lengviau formuoti rutuliukus. Petražoles smulkiai supjaustome, spanguoles taip pat pasmulkiname, kartu su migdolais suberiame į plokščią lėkštę.
Sūrių mišinį kabiname šaukšteliu ir formuojame rutuliukus. Juos pavoliojame lėkštėje su petražolėmis, migdolais ir spanguolėmis.
Idėja: sūrius galite maišysi su skaldytais graikiniais riešutais arba apvolioti sėklų, skaldytų riešutų mišiniu. Galite vienu metu patiekti skirtingų rutuliukų.