Inga Valinskienė mano laidoje iškepė nuostabių pyragėlių su troškintais kopūstais, grybais ir mėsyte. Tokių, kurie tiesiog tobulai tiktų ir ant šventinio stalo, ir į žygį miškan!
Firminiai I. Valinskienės pyragėliai su kopūstais
Reikės:
Gaminimas
Iš šaldiklio išimame tešlos pakuotes ir paliekame truputį atšilti kambario temperatūroje. Tinkamiausia tešla bus tada, kai ji jau taps lanksti, bet ne visiškai sutižus. Turi likti šiek tiek tvirtumo joje.
Kubeliais supjaustome svogūnus ir išbrinkintus džiovintus baravykus. Juos pakepiname keptuvėje ant šlakelio įkaitinto aliejaus su šaukštu sviesto. Maišydami kepame, kol svogūnai suminkštės. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais.
Smulkiai supjaustome mėsą, ją beriame į erdvų dubenį. Ten pat sudedame ir ištroškintus kopūstus. Suberiame visą keptuvės turinį. Išmaišome, paragaujame, ar netrūksta druskos. jei mėgstate, galite įberti šiek tiek aitriosios paprikos.
Tešlos lapelius padaliname pusiau. Ant kiekvieno tešlos kvadratėlio dedame po gerą kupiną šaukštą paruošto įdaro ir suglaudžiame priešpriešinius tešlos kampučius. Pirštais (arba šakute) tvirtai užspaudžiame kraštus, sulipdome trikampius pyragėlius. Juos dėliojame ant kepimio popieriumi ištiestos skardos, kad nesiliestų vienas su kitu (vienoje skardoje turėtų tilpti 12 pyragėlių).
Kiekvieną pyragėlį subadome dantų krapštuku – kepant orkaitėje per skylutes išeis oras ir pyragėliai nesuplyš. Galų gale juos aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkatėje, kol pyragėliai dailiai apskrus – apie 20 minučių.