Rudeniop nori nenori pradedi ieškoti to kažko, kas dienoms tamsėjant leistų jaustis sveikesniam, gyvybingesniam, linksmesniam. Va štai jums mano pasiūlymas rudenį valgyti ne tik daugiau daržovių, bet ir praturtinti jas žuvų taukais „Möller’s“.
Kaip žinia, jūrinę žuvį turėtumėm valgyti bent porą kartų per savaitę, o jei taip nenutinka, tada šį žuvies nepriteklių mūsų organizmui galime kompensuoti žuvų taukais. Nepakeičiami yra skysti žuvų taukai, bet va bėda – jų skonis ir konsistencija ne visiems yra maloni… Taigi dienos normą, kurią sudaro 5 ml žuvų taukų, siūlau suvartoti kartu su šiomis salotomis – ir skanu, ir sveika.
P.S. jei jus sudomino receptai su žuvų taukais, galite išbandyti ir mano ruoštas brusketas su žuvų taukais.
Daugiau apie žuvų taukų naudą skaitykie www.zuvutaukai.lt
Gaivios burokėlių salotos su… žuvų taukais
Salotoms:
Pagardui:
Gaminimas
Burokėlius rinkitės nedidelius. Juos nulupkite, supjaustykite, skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje. Galite kepti ir nepjaustytus, tuomet atvėsintus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis arba riekelėmis, kaip jums labiau patinka. Tiks ir virti burokėliai, jei labai skubat ir neturit laiko kepti. Kaip žinia, virtų burokėlių pilni prekybos centrai.
Ruošiam užpilą marinatui ir salotoms – puodelyje sumaišykite visus užpilui skirtus produktus, išskyrus „Möller’s“ žuvų taukus. Pavirinkite ant vidutinės kaitros, kol tūris sumažės per pusę. Išimkite anyžių ir viską atvėsinkite. Du trečdalius šio užpilo skirkite marinavimui, vieną trečdalį pasilikite salotų užpilui, į kurį dar įmaišysite „Möller’s“ žuvų taukų.
Imamės obuolių ir apelsinų. Nulupkite apelsiną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Obuolį supjaustykite mažais kubeliais, pasmulkinkite petražoles ar kalendrą ir viską kartu su apelsinais sudėkite į dubenį, užpilkite prieš tai pasiruoštu salotų pagardu ir palikite, kad pasimarinuotų (10 min).
Pabaigoje dar įmeskite į šį dubenį salotų, ir lengvai pamaišykite – tegul ir jos prispildo to gėrio.
Ruošiam salotų lėkštę (galima vieną didelę arba keturias porcijas atskirai). Siūlau serviruoti tokiu eiliškumu – burokėliai, apelsinai, ant viršaus salotų lapai. Pasiruošiam užpilą salotoms – į likusią užpilo dalį įmaišykite 30 ml., t.y. 2 valgomus šaukštus žuvų taukų „Möller’s“ (aš rinkausi citrininio skonio, bet galite bandyti ir su natūralaus skonio žuvų taukais) ir viską užpilkite ant salotų. Baigiamajam akcentui – kepintos saulėgrąžos ar mėgstami riešutais – jais papuošiam ir praturtinam salotas.