Tikras skonių, spalvų ir vitaminų šaltinis, o gal net ir visa versmė ar krioklys. Būtinai pasigaminkite šių salotų – čia rūgščios daržovės persipina su saldžiomis, vaisiai papildo savo sultimis, o linų sėmenys paįvairina tekstūrą.
Gaivios salotos su raugintais kopūstais ir linų sėmenimis
Reikės:
Padažui:
Gaminimas
Morką nuskutame, burokėlius, kriaušę ir obuolį nulupame, sutarkuojame šiaudeliais.
Jei rauginti kopūstai supjaustyti ilgais šiaudeliais, šiek tiek juos pasmulkiname.
Sumaišome padažo sudedamąsias dalis ir truputį paplakame šluotele.
Į erdvesnį dubenį sudedame visas daržoves ir vaisius, beriame saują linų sėmenų, užpilame padažo ir švelniai sumaišome.
Patiekdami apibarstome smulkintomis petražolėmis.
Burokėliai virti?