Bet tai kaip skanu vištienos salotos… Ir, svarbiausia, kad pavalgius nereikia eiti pagulėt… Labai svarbu yra valgyt daug skaidulinių medžiagų turinčio maisto, tai džiaugiuosi, kaip gerai subalansavau šias vištienos salotas – visko daug, trašku, gaivu, skanu ir sveika.
Gaivios vištienos salotos
Vištienai:
Salotoms:
Gaminimas
Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotas česnakų skilteles su aliejumi, smulkintais bazilikų lapeliais, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištriname vištos krūtinėles.
Vištieną kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol iškeps, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio.
Plonais apskiritmais supjaustome ridikėlius, kubeliais susmulkiname agurkus, vieną avokadą, supjaustome svogūnų laiškus. Viską beriame į dubenį kartu su daigais.
Gaminame padažą: dubenėlyje šakute sutriname likusį avokadą, įspaudžiame citrinos sultis, pilame aliejų, sojų padažą, beriame česnako granules ir išmaišome.
Išmaišome daržoves su padažu. Salotas patiekiame su kepta vištinos krūtinėle.