Spausdinti

Idėja šiam tortui kilo atsitiktinai, kai mano akys netyčia užkliuvo už kelių prinokusių mangų, tvarkingai gulinčių ant virtuvinės spintelės. Tada prisiminiau vasarą ir Tailandą, o mintyse ėmė bręsti gaivaus, lengvo, kokosinio ir mangų torto receptas. Tik kad būtų tvirtesnis dar iškepiau šiam torčiukui ir klasikinį biskvitą. Neabejotina stalo pažiba. Tiks ir jaukiai šeimos šventei, ir gausiam būriui svečių pamaloninti.

 

 

Gaivus kokosų ir mango tortas

2
komentarai
24
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
1 val.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Biskvitui

2 kiaušinių
65 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
50 g miltų
1 žiupsnio druskos

Kokosų kremui

400 ml kokosų pieno
200 ml plakamosios grietinėlės
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
½ citrinos sulčių
100 ml vandens
2 šaukštų želatinos

Mango sluoksniui

450 ml mango (2-3 dideli mangai)
1 šaukštelio „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml vandens
3-3,5 šaukštų želatinos

Vyšnių ar aviečių sluoksniui

100 g vyšnių ar aviečių (arba šaldytų uogų)
3,5 šaukštų žalios arbatos ar vandens
1 šaukštelio „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošimui

uogų, vaisių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Biskvitas

1

Kiaušinius su cukrumi „Panevėžio Plius“, žiupsneliu druskos išplakame elektriniu mikseriu kol pabaltuos ir padvigubės, apie 5 minutes. Miltus įsijojame į masę ir išmaišome mentele, per daug nepermaišome.

2

Apvalios (22-24 cm skersmens) kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus taip pat padengiame kepimo popieriumi (kad vėliau gražiai išsiimtų tortas iš formos). Supilame tešlą į kepimo formą ir šauname į 190 °C orkaitę, kepame 15 minučių. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, tačiau iš formos neišimame.

Kokosų kremas

1

Imamės kokosų sluoksnio: želatiną užpilame vandeniu, išmaišome, paliekame išbrinkti.

2

Kokosų pieną išplakame su cukrumi „Panevėžio Plius“, pagardiname citrinos sultimis.

3

Želatiną ištirpiname ant ugnies ir supilame į kokosų pieną, išmaišome.

Reklama
41011
4

Grietinėlę atskirai išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kokosų pieno masę.
Viską supilame ant atvėsusio biskvito ir dedame į šaldytuvą pastingti, maždaug pusvalandžiui, kol pasigaminsite mangų sluoksnį.

Mangų sluoksnis

1

Gerai prinokusius mangus supjaustome, dedame į aukštesnį indą, įberiame „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile ir sutriname trintuvu iki tyrelės.

2

Želatiną užpilame vandeniu, išmaišome, paliekame išbrinkti kelias minutes ir ištirpiname ant ugnies. Keturis šaukštus supilame į mangų tyrę, o kitus pasiliekame vyšnių/aviečių tyrelei.

Vyšnių ir aviečių sluoksnis

1

Vyšnias ar avietes suberiame į puodą, pilame arbatą, „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile ir verdame, kol išgaruos skystis ir sutirštės. Sutriname trintuvu iki tyrelės. Supilame likusią ištirpintą želatiną ir išmaišome. Supilame tyrę į konditerinį maišelį.

2

Ant kokosų pieno kremo lėtai supilame mangų sluoksnį, ant kurio su konditerinio maišelio pagalba išpaišome uogų tyrės papuošimus. Laikome šaldytuve, kol sustings (bent 3-5 valandas). Puošiame uogomis, mangų kubeliais. Mangų sluoksnis nebus toks standus kaip kokosų kremo, nes mangų tankis ir kiekis didesnis, todėl jis bus kiek minkštesnis.

Ingredientai
Patarimas

Noriu priminti, kad tem tikri vaisiai neleidžia želatinai dirbti savo darbo, t.y. ji nesustingsta. Todėl venkite šių vaisių kartu su želatina: ananasai, kiviai, papajos, figos, guajavos. Mangai galėtų irgi būti priskiriami prie šios kategorijos, tačiau su didesniu želatinos kiekiu, jis tikrai sustingsta, arba visada galima pakaitinti vaisių tyrelę kartu su želatina, juos kartu ištirpinti ir jau supilti ant pyrago.

 

 

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labas, Beata, buvau skaičiusi, kad mango (kaip ir kivi, ar ananasų) želatina nestingdina, pavyksta tik su agar agar. Tai nesiryžau mango žele niekad daryti. Nors juos laaabai mėgstu. Bet Jus gi gaminote ir pavyko (sustingo)! Gal pasidalintumėte, kokią želatiną naudojate? Kaip tik turiu bebaigiančių nokti mangų 🙂 Ir kitas klausimas: jei naudosiu tik kokoso pieną, nedėsim grietinėlės (netoleruojantiems laktozės), ar skonis labai nukentės, gal kažkuo pakeisit grietinėlę pasiūlytumėt. Dėkui!

  2. Sveiki, Beata 🙂 Spėju, kad iki rytojaus nepavyks rasti pakankamai sunokusių šviežių mangų (o taip norėtųsi mamytei pagaminti tokį skanėstą 🙂 )… Ar tiktų šąldyti?

  3. Jusu nuostabus receptai super.bet kodel nerasote kiek kainuoja elektroliuks kombainas, o jis kainuoja 249 eurus.

  4. Man tortas su kokosų pienu, kur buvo rodytas per TV taip pat nepavyko… dariau staigmeną vyrui vestuvių metinių proga ir ryte vietoj torto, radau liulančią masę 🙁 skaniausias buvo datulių padas, o ta skysta „sriuba” iš kokoso pieno, visai nepasiteisino 🙁 Gaminsiu su labiau išbandytais produktais.

  5. O ar galima butu pakeisti pieno grietinele i kazka kito kas neturi pieno baltymo kazejino?vaikas netoleruoja pieno

  6. Laba diena, ar naudojate Dr Oetker želatiną smulkiai maltą, 20 g pakuotėse? Ir šios želatinos kiekis šaukštais parašytas? Nes tame pakelyje yra ne daugiau 2 šaukštai ir skirta 1 l vandens 🙂
    Noriu įsitikinti ar tikrai sustengs, nes matau kai kam nepavyko 🙂
    Daug gaminu su šia želatina, tai jos reikia žymiai mažiau nei įprastos, ačiū 🙂

  7. visiškai nesvarbu kokios rušies želatina naudojat ,svarbu kokio stiprumo ji yra o želatinos stiprumas matuojamas blumais kurie retai buna nurodomi ant pakuotes ,bet būna ,kuo daugiau blumu tuo stipresne ,kiek pastebėjau prekybos centruose sipriausia želatina yra lapelių formos ten ir blumai būna nurodti ,todėl ir gaminiai vienoms liek skysta masė kitoms viskas pavyksta puikiai

  8. Jei naudoju zelatinos lapelius. Kiek lapeliu naudoti, kad atitiktu 1 sauksta zelatinos? Lapeliu dydis 22×7 cm

Rašyti komentarą