Spausdinti

Kam ta šaldyta pica, kai gali pasigaminti naminę picą vos per 15 minučių? O ir visus reikalingus produktus jai tikriausiai rasite savo šaldytuve. Ši picos tešla, su varške ir pasukomis, niekuo nenusileidžia ilgai kildintai ir brandintai picos tešlai – tokia pat puri, minkšta, su traškiu krašteliu ir pagaminama labai lengvai. Žodžiu, tikras išsigelbėjimas, kai reikia greitos vakarienės šeimai. Priedus naudokite tuos, kuriuos turite, tiks ir kitokios daržovės bei kepta vištiena, na bet tikriausiai jau esate atradę savo mėgstamiausią picą, tai žinosite ką uždėti. Man patinka pievagrybai ir kad kuo daugiau daržovių būtų, todėl ir šis siūlomas receptas tik su daržovėmis. O jei šeimyna didesnė, galite drąsiai gaminti dvigubą kiekį tešlos ir išeis dvi didelės picos.

Greita daržovių pilna naminė pica

0
komentarai
23
Porcijos
2 asm.

Reikės:

125 g varškės
4 šaukštų kefyro ar pasukų
4 šaukštų šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio
1 šaukšto kepimo miltelių
200-220 g miltų (galima ir 50/50 su viso grūdo miltais)
gero žiupsnio druskos
šlakelio aliejaus formai pašlakstyti
priedai:
3-4 pomidorų padažo „Tikras Italas“
3 pievagrybių
šlakelio šalto spaudimo aliejaus kepimui
70 g šaldytų ar šviežių špinatų
žiupsnio čili pipirų, druskos, pipirų
¼ cukinijos
1-2 šaukštų pesto padažo
60 g mocarelos
kelių baziliko lapelių
šalto spaudimo alyvuogių aliejaus pašlakstyti
druskos, pipirų
čili pipirų, jei mėgstate
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pradedam nuo tešlos:

1

Tešlai sumaišome visus ingredientus kartu, suminkome tešlą. Jei tešla kimba prie rankų, dar įberiame miltų, kol nelips. Suformuojame apvalų rutuliuką. Galima padėti į šaldytuvą pusvalandžiui, jeigu turite laiko, arba gaminti iškart. Arba dar variantas užminkykite iš ryto, per darbo dieną palikite šaldytuve, grįžtat vakare-kepat.

Pasiruošiame įdarą:

1

Pievagrybius supjaustome riekelėmis ir pakepiname kelias minutes keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidedame.

Špinatus taip pat dedame į keptuvę, pakepiname, kol suminkštės, ir pagardiname druska, pipirais bei čili pipirais. Cukinijas tiesiog supjaustome pailgomis juostelėmis.

Gaminame picą:

1

Iškočiojame tešlą ant miltuoto paviršiaus iki didelio apskritimo.

Patepame šlakeliu aliejaus ir įklojame tešlą į picos formą. Pirštais paspaudžiame karštus, kad priliptų prie formos. Jei tešlos kraštai dideli, užkrenta, tada nupjaukite kraštus arba pakočiokite formos kraštus su kočėlu ir lengvai nuimsite tešlos perteklių.

2

Šauname tešlą į orkaitę 200C (picos rėžimu) ir kepame apie 8 minutes.

3

Tada išimame apkeptą picos padą, užtepame padažo ir paskirstome šaukštų ant pado.

Reklama
41011
4

Dedame ant pomidorų padažo pasiruoštą įdarą – pievagrybius, po šaukštą špinatų, pesto padažo, plėšome mocarelą, pabarstome šviežiai maltų pipirų bei druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir grąžiname į orkaitę dar 7-8 minutėms.

5

Išimame iš orkaitės, uždedame baziliko lapelių ir pabarstome čili pipirais, jei mėgstate. Skanaus.

Ingredientai
Patarimas

Naudojau „Kaiser“ 32 cm skersmens formą, kuri skirta tiek picai, tiek dideliam mieliniam varškės pyragui ar stipruoliui orkaitėje ruoštam omletui. Ši forma puikiai paskirsto karštį, picos ar pyrago kraštai tampa traškūs ir gražiai apskrudę. Forma pagaminta iš aukščiausios kokybės metalo, padengta neprilimpančiu sluoksniu, o ir supjaustyti picą galite formoje, nes jos danga atspari įbrėžimams.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Puiki pica, niekada neesu dariusi tešlos pati, tik iš pakelio, o čia taip paprastai ir skaniai! tik neturėjau kefyro, tai dėjau nat. jogurto, bet viskas vis tiek pavyko. Ir kepti teko gerokai ilgiau, bet čia gal nuo orkaitės priklauso, nes „picos” režimo pas mane nėr 🙂 Ačiū!

  2. Sveiki, norėjau pasiteirauti galbūt kas nors kepėte paprastoje blėkoje ir kaip gavosi? Kadangi paskaičius seilė tysta, tad svarstau ar jau bėgti iki „Gerduvos” ar tiks ir mano namie turimos kepimo skardos. 🙂

  3. labai skani pica, kepiau jau ne kartą ir dar kepsiu, rekomenduoju! Patiko net vyrui, kuris šiaip jau nėra didis daržovių mėgėjas, tuo labiau ant picos. 🙂

  4. Man superinis receptas, gaila mazieji darzoviu nemegejai ir tokiu budu nesusigunde ju valgyti. Ir aciu uz patarima kepti su vejeliu kaitinant is apacios, nes dazniausiai viska kepu ijungusi virsaus ir apacios kaitinima

  5. Miela Beata, planuoju rytdienos vakarienę ir sudvejojau – ar tikrai 1 šaukštas kepimo miltelių? Ne 1 šaukštelis? Ačiū

  6. Viską dariau pagal receptą, gaila, bet jaučiau tik kepimo miltelių skonį.. Manau tikrai per daug 1 šaukštas,labai jautėsi.

  7. Dėjau vieną šaukštą kepimo miltelių- viskas puikiai. Labai skanus! Picos pagrindas nerealus ir lengvai susimaišė tešla.Ant viršaus prikroviau visko, ko turejau. Labai ačiū už receptą!

Rašyti komentarą