Mano spintelėje visada galima rasti konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse. Jie praverčia visur ir visada, ir jei pasibaigia atsargos, iš karto puolu jų papildyti. Man ypač patinka slyviniai itališki, nes jie – intensyviausios spalvos, ryškiausi ir skaniausi. Jie taip pat yra ekonomiški ir skanūs. Ir net jei koks snobas bandys jums kvaršinti galvą, kad kas čia dabar per konservų naudojimas, nekreipkite dėmesio – aš dar nesutikau virėjo, kuris nesidžiaugtų itališkais konservuotais pomidorais. Tik ten, kur šilta, jie sugeba pasiekti savo skonio maksimumą, ten pat vietoje yra nuskinami ir apdirbami, ir konservuojami. Aš šviežius pomidorus sriuboms ir padažams naudoju tik vasarą, kai galiu jų laisvai ir apsčiai gauti iš savo tėčio šiltnamio. Na o žiemą naudoju tik konservuotus ir nei kiek to nesigėdiju. Pomidorų sriuba su vos keletu daržovių, pastiprinant pomidoriškumą saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų pasta, yra tikras vasariškas apkabinimas jums. Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.
Greita pomidorų sriuba
Sriubai:
Bazilikų grietinėlei:
Gaminimas
Pradedame kaip visada: aliejuje pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną.
Kai šis suminkštės, dedame susmulkintą česnaką ir salierą. Pakepinam, kad pakviptų ir viską jau galima dėti į puodą.
Kartu sudėti supjaustytą cukiniją, užpilti pomidorus, įdėti šaukštą pomidorų pastos, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, džiovintą baziliką ir raudonėlį, užpilti daržovių sultinio ir dabar jau viską galima virti apie 15 minučių, kol suminkštės cukinija ir viskas susidraugaus.
Tada belieka tik sutrinti sriubą rankiniu maisto smulkintuvu ir sriuba paruošta.
Bazilikų grietinėlė: į maisto smulkintuvą dėkite nuplautus baziliko lapelius ir grietinėlę. Viską susmulkinkite. Grietinėlė taps šiek tiek žalsva, o bazilikai susmulkės. Tokią žalią grietinėlę dėkite jau į lėkštę, į sriubą.
o as visai sugalvojau kad i ta sriubyte idet jautienos farso, ir nedejau balzaminko acto bei pomidoru tyres, pridejau dar ziupsneli ryziu, ir atsivalgyt negalejau 🙂
Niam niam niam!!!:)
Nieko nekeiciau – begalo greita ir laaabai skanu!
Aciu
Mano sūnus taip pamėgo šią pomidorų sriubą, kad net man keista. Naudoju išvirtus makaronus vietoje cukinijos. Vienoje greitų patiekalų knygelėje taip siūlė pati Beata.
O kas apie ta grietine ta?
/) /)
(-_-) i tave ziuri zuikis….
O as ka tik pagaminau vasarine pomidoru sriuba su svieziais pomidorais. Labai skani ir tos „terliones”, anot Beatos, tikrai nera labai daug…:) Tikrai rekomenduoju, labai skani sriubyte;)
labai mėgstu viską su pomidorais, esu daug virusi pomidorinių sriubų, bet ši tapo mano pačių pačiausia 🙂
sriubyte nereali! labai labai visiems patiko, aciu uz recepta
Ziauriai skani sriuba ir taip lengvai/ greitai pagaminama. As priklausiau tai kategorijai, kuriai atrode, jog pomidoru sriuba is konservuotu pomidoru yra labai zemas lygis. Kokia kvaila buvau ! Darysiu labai daaaaaug kartu!
Tobulas receptas. Per dvi savaites gaminu trečiąkart:) Tik vasarą aš pjaustytus šviežius pomidorus į puodą metu.
o galima su svieziais, ir kaip?
Super sriubytė, begalo skani ir nesudėtingai pagaminama 🙂
As ir dariau is svieziu pomidoru,labai skanu.Aciu Jums Beata!!!!!!!!!!!
Super sriuba! Beatos receptai nuostabūs
Labai skani sriubytė! Ačiū Jums labai, Beata!
Nesu gera seiminke, todel nesijuokite, kad paklausiu labai paprastu klausimu. O kaip ten supilti tuos konservuotus pomidorus-su visu skysciu, ar tik pomidorus? Ar ju odele reikia nulupti? O kiek deti svieziu pomidoru reiketu-400g? Ir dar noreciau paklausti, ar jei neturiu balzaminio acto-paprastas obuoliu actas tiks, ar geriau is vis nedeti jokio? 🙂
Man rugsti lb gavos:(gal del to kad sviezius pomidorus naudojai?
Labai skani sriuba! Aciu. Seima sake via mano skaniausia isvirta sriuba aisku turejau pasakyti kad is Beatos receptas
O jei neturiu cukinijos ,idomu galiu pakeisti moliugu ? 🙂
Labai skanu su kietai virtu ir atšaldytu kiaušyniu, perpjovus pusiau ar ketvirčiais dėti tiesiai i sriubos lėkšte. Gerai dera tekstūros, bei skoniai